MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

07 ledna, 2013

V Calibre můžete vytvářet vlastní sloupce. Každý může potřebovat něco vytvořit. Já například si vytvořila vlastní sloupec na to, abych si mohla odškrtnout knihy, které mám přečtené. Další sloupec, který jsem si vytvořila nese název Kontrola, a znamená to, že mám knihy převedné na příponu nejvhodnější pro Kindle a to mobi, a že všechny znaky se zobrazují správně. Tudíž, že kniha je připravena na kopírování do čtečky.

Můj návod.

Kopírovat se zdrojem!


Vytvořit si vlastní sloupce je jednoduché...:
Klikneme na . Dále pokračujeme . Klikneme na tlačítko .

Zobrazí se následující okno, kde je přednastaveno již pár funkcí. Podle nich můžete experimentovat a zkoušet všemožné nastavení...:


Vyplňte okno následovně - prvni radek je nazev sloupce, malými písmeny a bez diakritiky. Další řádek je název sloupce, který se vám bude v Calibre zobrazovat. A Column type je typ pole. V tomto případě je to Ano/Ne, protože bude zaškrtávací...


A ve výsledku to vypadá takto:



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne