MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 září, 2013


No, abych řekla pravdu, tento díl už mě tak nebavil jako ten první. K prvnímu dílu jsem měla nějaké výhrady. Především to jakým jazykem autorka psala, tedy především některé dialogy. Prostě se mi do tohoto stylu příběhu a hlavně žánru nehodí. Také mi bylo divné míchat všechny možné bytosti dohromady. Jako elfy, trpaslíky, démony, nymfy apod... Ale budiž. Novým nápadům se meze nekladou. První knihu jsem přelouskla a těšila se na druhou. Ale při čtení druhé knihy, mě to tak nebavilo. Už mi přišlo ohrané, jak je v jednom kuse přepadávali, jak byli věčně v pasti. Některé pasáže byly stále dokola. Když knihu čteme, tak ji vnímáme. Víme co jsme četli, nemusí se nám v knize desetkrát opakovat, například, že elfové žijí ve stromech s malými okýnky, a že tyto jejich domy mohou lidé snadno přehlédnout. Abych řekla pravdu, tato kniha už byla trochu zklamáním a nudná otřepanými frázemi a scénami. Kdyby byla autorka starší, určitě by to viděla jinýma očima než teď. Někomu se to může líbit a odsuzovat tyto věty, ale já musím dát tentokrát jen dvě hvězdy...



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
V moci démonů
V moci démonů
Syn pekel
2
Michaela Burdová
Fantasy
2013 originál
272
Fragment
978-80-253-1833-1

Anotace Databazeknih.cz:
Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky - nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí. Schyluje se k velké bitvě o moc a vlkodlak Neran a elfka Liadel se ocitají ve velkém nebezpečí. Liadel se chtějí zmocnit nejen démoni, aby získali zpět svou ztracenou sílu, ale také vůdkyně Temnovlků, aby ji využila pro svůj plán. Podaří se Neranovi uchránit milovanou elfku před temnými silami? Co budou muset obětovat pro to, aby mohli být spolu?



Ukázka z knihy

Náhled knihy z nakladatelství fragment


Informace o autorce

foto: Michaela Burdová

Databazeknih.cz: Michaela Burdová se narodila v roce 1989 v Příbrami a vyrůstala v malé vesničce u Sedlčan. Miluje rekreační potápění a zvířata, ráda čte, a to především fantasy literaturu. Ke psaní ji přivedl její velký koníček kreslení. Jejím literárním debutem se stala v roce 2008 fantasy trilogie Poselství jednorožců, první díl začala psát už v šestnácti letech. Třetí díl Záchrana Lilandgarie se umístil na 3. místě v ceně dětí ankety SUK za rok 2009. S celou trilogií se potom umístila mezi dvaceti nominovanými knihami na Zlatou knihu 2010 a také mezi dvaceti nominovanými autory. Trilogie Poselství jednorožců prorazila i do zahraničí a koncem roku 2010 vyjde v srbském nakladatelství Evro Giunti.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne