MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

24 dubna, 2014


článek napsán v době působnosti na blog.cz

Za dobu co jsem na blogu i za dobu předtím jsem vyzkoušela spoustu stránek, webhosting, jiné blogy a věci tomu podobné. Snažila jsem se vyzkoušet i blogger. Ale nakonec mi chyběla přehlednost blogu.cz. Přešněji grafická podoba administrace. To blogger tak nějak nemá. Aspoň mě to tak nepřipadalo. Ale na druhou stranu má mnoho jiných funkcí.

Občas se jen tak brouzdám netem. Hledám zajímavé stránky a stránky blogařů o knihách. Vždycky narazím na tak pěkné a propracované vzhledy, které bohužel na blogu udělat nejdou. A zde je kámen úrazu. To co blogger a další free služby umožňují je, že admin smí využívat různých miniaplikací a jiných vymožeností. Smí upravovat html (což blog povolí jen pár věcí). Strasně ráda bych si dala do menu kalendář, abych mohla zapisovat, které dny vychazí jaká kniha. Abych mohla do menu dát vzkazník a umožnit tak lepší zanechávání zpráv než jen komentáře. Chtěla bych si do menu smět dávat widgety, například jako z goodreads apod. Taky by nebylo špatný mít možnost nastavit si dvě menu... Když si sečtu funkce, které blog.cz má, tak je to směšné nic. Tolik by se toho dalo vylepšit. Škoda jen, že nelze všechna data přesunout tak lehce jinam. Přepracovávání blogu by byla věc přímo šílená. Nehledě na to, že by admin přišel o komentáře, ankety apod.

Znáte nějaký způsob, jak některé tyto věci na blogu přece jen mít? Myslím, že tohle jsou užitečné věci, které by měli administrátoři zavést, a ne ty blbiny, které občas vydavávají za neskutečně skvělé novinky... Proč není blog.cz lepší služba a proč neposlouchají blogaře, kteří prosí o vylepšení?


Funkce, za které bych se přimlouvala:
  • widgety a miniaplikace
  • dvě menu
  • mobilní verzi blogu
  • lepší 'katalog' blogů


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne