MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 července, 2014


Recenzní kniha


Rozhodující bitva je třetím dílem série Kronika Cartera Kanea a již dvanáctou knihou, kterou jsem od tohoto autora četla. Většina těchto knih od Ricka Riordana nese označení young adult a je žánrem fantasy.

Opět se setkáváme se sourozenci Carterem a Sadie. Jejich putování za záchranou světa pokračuje ve formě vyprávění natočeném na záznam. Zpracování knihy se mi moc líbí. Samozřejmě příběh jako takový má autor opět pevně v rukách. Ale co se týče knihy, moc se mi líbí, že jsou v textu hieroglyfy, které pomáhají čtenáři v představivosti.

Ti, kdo četli již dřív knihy tohoto spisovatele, znají jeho styl vyprávění. Vždy se zachraňuje svět a končí to dobře. Ale i přesto je Riordan schopný celý příběh neuvěřitelně natáhnout a napínat čtenáře, protože ten nikdy neví, jestli to bude 'happy end' pro všechny zúčastněné postavy. Dějovou linii zpestřuje závody s časem, akcí a hlavně vtípky.
 
Samozřejmě jsem celou knihu četla s velkým zájmem. Závěr knihy byl velkým překvapením, takové vyřešení problému jsem nečekala. Je vidět, že i když se postavám po celou dobu 'házely klacky pod nohy', tak vše mělo svůj význam a dalo se to nějak vyřešit. Chápu, že tato četba nemusí být pro každého tím pravým, ale já si prostě tyto knihy nenechám ujít. Nejsem sice už žádný teenager, ale číst nějaké romány nebo knihy ze života mě prostě moc nebaví. Ale abych se vrátila k věci, jediné co bych Riordanovi vytkla je, že by mohl občas udělat některé postavy starší než patnáct let. Já osobně v jejich věku tak 'vyspělá' nebyla, takže mi to do příběhu nesedí. Ale pokud věk pominu, nemám žádných dalších výhrad...
 
Tuto knihu bych určitě doporučovala fanouškům young adult, kteří mají rádi fantasy, dobrodružství a hlavně trochu té egyptské historie.


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
Překladatelka:
ISBN:
Rozhodující bitva
The Serpent´s Shadow
Kronika Cartera Kanea
3
Rick Riordan
Dana Chodilová
Fantasy
2011 originál / 2013 překlad
312
Fragment
Dana Chodilová
978-80-2531-646-7

Anotace Fragment.cz:
Poslední rok byl pro Cartera a Sadie pořádně rušný. Proniknout do tajemství egyptské magie totiž není žádná hračka. Nejtěžší překážky je ale teprve čekají…

Zlé síly získávají převahu, had chaosu Apop unikl ze svého vězení a část rebelských mágů povstává proti Domu života. Sourozenci Carter a Sadie mají sehrát důležitou úlohu při záchraně světa. Zbývá jim však málo času, egyptští bohové jsou nevyzpytatelní a na každém kroku může číhat nebezpečí.

Závěrečný díl trilogie úspěšného amerického spisovatele Ricka Riordana (autora Percyho Jacksona) navazuje na předchozí díl Kronika Cartera Kanea - Rudá pyramida a Hněv bohů.
 

Odkazy: fragment



Ukázka z knihy

Ukázka knihy v nakladatelství Fragment

Kde koupit knihu



Informace o autorovi

foto: Bookstacked

Databáze knih: Rick Riordan se narodil r. 1964. Téměř 15 let působil jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.

Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Fragment.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne