MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 srpna, 2014


Recenzní kniha


U této knihy mě především zaujal název. Přečetla jsem si anotaci a další recenzní výtisk byl na světě. Co po fantasy žánru zbožňuji, jsou záhady a historie. A tohle mě nadchlo téměř okamžitě. Hned po přečtení prvních pár vět se mi zdála kniha dost sympatická.

Je psaná dost dobrou formou, zábavně a poutavě. Hlavní hrdinka je mladá, takže její myšlenky se upírají ke klukům a kamarádce, k budoucí škole a tomu co ji čeká, apod. Ale nejvíc se věnuje samotné záhadě, které je na stopě. Žije na starém hradě obklopeném tajemstvím a pomalu odhaluje pravdu z minulosti.

Nejzajímavější je luštění šifer, hledání pojítek a tajných dveří. Kniha je doplněna o pár obrázků, škoda jen, že jich není víc pro lepší představu. Text je prokládán hrdinčinými emaily a chaty. Čtení je díky tomu lepší a přehlednější.

Jediné co mě trošku zklamalo, bylo to, kam hrdinku ty šifry zavedly. Vlastně to, co pak musela udělat. Nevedlo to k žádnému velkému odhalení tajemství nebo něčemu takovému. Jen tím získala proroctví a úkol, který měla udělat. Tak to bylo trochu nečekané.
 
Ale jinak mě kniha nadchla. Nebylo to žádné těžké čtení, ale úplně oddychové dobrodružství. Trošku mě zarazilo, jaký podnik se ve svém věku rozhodla provést. Ale na druhou stranu se mi líbilo, jak si dovedla všechno zorganizovat a zařídit. A konec zůstal hodně otevřený a slibuje nám, že v pokračování toho může být ještě více. A snad se i dozvíme něco velkého.
 
Na knize vidím spíš jen klady než zápory. Proto hodnotím čtyřmi hvězdičkami a další díl si rozhodně nenechám ujít. Hurá za dalším dobrodružstvím... :-)



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
Překladatel:
ISBN:
Zápas o osud lidstva
Prophecy of Days
Mayské proroctví
1
Christy Raedeke
Drahomíra Michnová
Dobrodružné
2012 originál / 2012 překlad
320
Fragment
Drahomíra Michnová
978-80-253-1454-8

Anotace Fragment.cz:
Šestnáctiletá Caity odhalí význam podivných znaků vyřezaných v obložení svého pokoje. Jde o dávné mayské proroctví, které jí přisuzuje důležitou roli v osudu lidstva. Bude mít dostatek sil a především odvahy vzít na sebe nelehký a nebezpečný úkol?

Odkazy: fragment



Ukázka z knihy

Ukázka knihy v nakladatelství Fragment


Kde koupit knihu




Informace o autorce

foto: Goodreads


Databazeknih.cz: Christy Raedeke je americká spisovatelka a velká cestovatelka. Její láska k mysticismu a její hlad po starověkých učeních ji vedly kolem světa - prošla Himaláje, strávila Halloween v skotském hradě ze 16. století, potápěla se v bezedné cenote v Yucatánu, studovala feng-shuei v Kuala Lumpur, stála na vrcholu Jungfrau ve Švýcarsku, sjížděla řeku Gangu, prozkoumala Diovu jeskyni na Krétě, vylezla na Mayské pyramidy v Chiapas, prozkoumala katakomby pod Paříží i Římem, boty jí roztavila lávová pole vulkánu Mauna Loa, pobývala mezi mnichy v klášteře v horách Sierra Nevada, také surfovala v Libyjském moři a také pátrala po šamanismu v troskách Yucatanu.
Nyní žije v Oregonu se svým manželem a dvěma dětmi.

Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Fragment.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne