MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 září, 2014


Po dlouhé době jsem se vrátila k sérii Píseň ohně a ledu. Hned ze začátku můžu říct, že znovu se zorientovat ve všech jménech dá člověku zabrat. Naštěstí mi trochu pomohlo, že sleduji i seriál. Takže sem tam jsem si rozpomněla o co jde.

Když to porovnám s předchozí knihou, tak toto pokračování se mi líbí víc. Je živější a poutavější. Co si pamatuji z druhé knihy je, že utíkala velice pomalu a nebylo tam tolik akce.

Někdy si myslím, že je trochu na škodu, že se knihy střídají z pohledů tolika postav. Čtenáře to může mást a může se v tom lehce zdezorientovat. Ale jinak si myslím, že autor díky tolika odbočkám a obsáhlosti děje, vytvořil úžasný svět.

Příběh většinu času připomíná spíš středověký historický román. Fantasy je to jen díky drakům, nějaké té magii apod. Některé pasáže byly nudnější, jiné zajímavější. Mnohdy mě naštvalo že kapitola skončila v tom nejlepším a pak jsem musela čekat, až se ta postava vrátí.

Jinak jsem z knihou spokojená a rozhodně mám v plánu se sérií pokračovat.



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Bouře mečů 1
The Storm of Swords
Píseň ohně a ledu
5
George R.R. Martin
Hana Březáková
Fantasy
2000 originál / 2002 překlad
592
Talpress
80-7197-200-2

Anotace Databazeknih.cz:
3. kniha série Píseň ledu a ohně - část 1.
Z pěti uchazečů o trůn je jeden mrtvý, další upadli v nemilost, a boj, v němž jsou bez skrupulí uzavírána nová spojenectví a rušena stará, zuří nemilosrdně dál. Moc rodu Lannisterů hrozivě sílí, avšak Tyrion trpí stále většími ústrky od své intrikánské sestry, krutého otce i zkaženého sadistického synovce.

Robb Stark je nucen bránit mladé království proti zuřivosti Greyjoyů, kteří si chtějí Sever zabrat pro sebe. Divocí vytáhli zpoza Zdi a spolu s nimi nabývají na síle Jiní. O celý kontinent dál se vydává na válečné tažení Daenerys a její draci nebezpečně rostou.Každý podniká odhodlanou výpravu za své vítězství, a všichni dohromady halí svět do temné bouře mečů, která je však pouhou dětskou šarvátkou ve srovnání s válkou mezi silami dobra a zla, jejíž hrozba se blíží...


Informace o autorovi

foto: Fandíme Seriálům

Wikipedie: George Raymond Richard Martin (* 20. září 1948 v Bayonne, New Jersey) je americký spisovatel sci-fi a fantasy. Vystudoval žurnalistiku, ale od začátku sedmdesátých let se živí psaním. Patrně nejznámější je díky sérii fantasy románů Píseň ledu a ohně. Je držitelem spisovatelských cen Hugo a Nebula, ceny Brama Stokera či World Fantasy Award.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne