MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 ledna, 2014

A mám balíček konečně doma... Přidávám foto i mojí knihovny, která se pomalu plní... :-)

28 ledna, 2014

Já tuhle knižní sérii prostě žeru. A filmy? Paráda. Nebyla jsem vůbec zklamaná. Herecké obsazení je skvělé. Vše se mi líbí. Dějově se podle mě hodně drží knih, což je opravdu dobře. Už se těším na závěr. Ten je opět podle nových 'hollywoodských pravidel' rozdělen na dva filmy a to znamená jen mnohem víc zábavy :-) Rozhodně lepší než Twilight, který je opravdu průměrný, pro někoho možná podprůměrný...

Moje hodnocení:

Já, padouch

úterý, ledna 28, 2014 čeká na komentář
Obyčejný animák. Nemůžu si pomoci, ale víc jak tři hvězdičky prostě dát nemůžu. Až tak moc mě to nebavilo. To, že děti dokáží změnit dospělého a udělat z něho dobráka je ohrané. A co teprve to strčit do animáku... :-(

Moje hodnocení:

27 ledna, 2014

Zajímal by mě váš názor na knihy. Kupujete si papírové knihy nebo elektronické? Nebo knihy vůbec neřešíte a nehodláte za ně utrácet peníze? Já mám teď takové docela dilema. Jestli si koupit knihy z mého seznamu elektronicky nebo papírově. Papírové verze mám ráda. Ráda knihu držím v ruce. A chci hlavně ty knihy, které si hodlám přečíst víc než jednou. Ale stojí to penízky že jo. Aspoň tedy víc než elektronické. Ale e-knihu si nepodržím v ruce. V podstatě platím za nic. Nemám pocit investice do nečeho. Takže už druhým dnem bloumám nad tím, jestli investovat a do čeho, nebo se na to prostě... :-) Jaké jsou vaše názory na knihy? Investujete do nich a kolik si jich ročně koupíte? A jste ochotní utrácet hodně? :-D Jen se přiznějte...

26 ledna, 2014


Sice mám výhrady, ale přesto ohodnotím zase pěti hvězdičkami. Vztah hlavních hrdinů je protahovaný vyloženě jako u knih pro puberťáky. Navíc hlavní hrdinka půl knihy probrečí. Což mi přijde absurdní vzhledem ke svému 'zařazení' do společnosti.
 
Akce už bylo trochu více. Autorka zde dává jasně najevo, že lidé jsou tvorové nespoutaní a nedají se nijak krotit. Tedy nevydrží to moc dlouho :-) Dochází ke střetům postav a ukazují se jejich pravé povahy. Čtenář se musí zamyslet, na které straně by stál, kdyby byl součástí knihy :-)
 
Ale i tak mě kniha nezklamala. Stále jsem čekala, jak se to bude vyvíjet a jestli už začne být trochu happy end. Závěr skončil hodně otevřeně a opět slibuje napínavý děj třetí knihy.
 
Ta bohužel bude až někdy v květnu nebo tak nějak. Takže si musím ještě počkat. Hodně se těším. Ani nevím proč, ale docela mě tato série chytla :-)

24 ledna, 2014

Catching Fire

pátek, ledna 24, 2014 čeká na komentář
Po delší pauze jsem si hrála s animací pro film Hunger Games: Catching Fire. Dalo mi to docela zabrat, protože počítač se rozhodl protestovat a stěžovat mi práci. Snad se líbí...

Moje tvorba.

Kopírovat se zdrojem!


22 ledna, 2014


Opravdu hodně dobrá kniha. Svižná, napínavá. Trochu s prvky románu pro teenage. Žánrově zaměřeno jako sci-fi a dystopie. A to mám ráda. Chvílemi mi to přišlo lehce podobné jako Hostitel od Stephenie Meyer. Většina knihy popisuje hlavní hrdinku a to jak se rozhoduje o svém budoucím životě, jak se snaží najít přátele a přežít mezi nepřáteli. Až teprve na konci se to opravdu rozjede.
 
Ze začátku bylo těžké orientovat se v rozdělení společnosti a zapamatovat si charakterové prvky jednotlivých skupin. Ale čtenář si počase zvykne a dostane se do toho.
 
Námět knihy je zajímavý a určitě stojí za zamyšlení. Konec mohl být trochu protažený a napínavější. Ale předpokládám, že autorka si to 'lepší' nechává do druhého dílu :-). Tak se nechme překvapit.
 
Třetí a poslední díl by měl vyjít letos v květnu... Ale teď... jde se na druhou knihu.

20 ledna, 2014

Tak je to tu. Mám zase narozeniny. Člověk si ani neuvědomuje jak ten čas letí a jak stárne. Někdy je to docela depresivní. Ale nebudu to tu rozebírat. Tak a sfouknout svíčky :-D

18 ledna, 2014


Abych řekla pravdu, romány většinou nečtu. Už jsem z tohoto žánru tak trochu vyrostla. Nejvíc jsem četla Lanczovou a to mi bylo patnáct. Dnes už na takové knihy nejsem. Vybírám si raději fantasy a podobné žánry. Ale čas od času to chce změnu.
 
Toto byla teprve druhá kniha od Austen a musím říct, že se mi líbila skoro stejně jako ta první. A ke všemu je tato kniha zfilmována a ne jednou. Mám opravdu ráda knihy, které si můžu přečíst a pak si je porovnat s filmem. Nevím proč, ale knihy od Jane Austen se mi prostě líbí. Na to jak jsou staré, velice dobře se čtou. Žádná složitá čeština :-) Dokáží být i vtipné, zajímávé a napínavé. Člověk si úplně představuje tu dobu, ve které žila, tehdejší společnost a jak lidé žili.
 
Jinak nevím co bych dodala. Určitě to nebude poslední kniha, kterou si od ní vezmu do ruky. Ale teď si odskočím zase ke svému oblíbenému žánru.

Dnešní den

sobota, ledna 18, 2014 čeká na komentář

Tak jsme se konečně dokopali a šli jsme do muzea. Byla tam výstava egyptských památek ze soukromé sbírky jednoho Habsburka. Docela dost jsem se těšila. Bylo to pěkné, ale předpokládala jsem, že to bude veliké. Artefaktů ale bylo pomálu. Měli jsme to projité asi za půl hodinky. Ale i tak jsem ráda, že jsme na to koukli. Líbilo se mi to. Byly tam nějaké sarkofágy, mumie lidí i zvířat a kanopy a jiné věci... Ve zbývajícím čase jsme si rovnou prošli celé muzeum, kde byly i zkameněliny a jiné exponáty.
 
A pak jsme si zašli na večeři, na grilovaná křidélka. A dostala jsem už předem dárky k narozeninám. Samozřejmě knihu. Teda je to komplet, takže spíš jakoby tři knihy. A když s knihou pohybuji, je to jakoby ty plameny hořely :-) A taky něco na mls a překvapení dne. Figurku Bilba Pytlíka z Hobita a Pána prstenů. A má kývací hlavu! :-D Parádní...

13 ledna, 2014


Tak jsem se na ni těšila. Není nijak obsáhlá a spoustů informací už známe z knih. Takže moc nového jsem se nedozvěděla. Škoda, myslela jsem, že nám Paolini objasní nějaké nové věci a informace, které do knihy už nedostal. Ale přesto jsem ráda, že ji mám ve své malé knižní 'zásobě' :-)


10 ledna, 2014

Jako velkému fanoušku knižní série Odkaz dračích jezdců od Christophera Paoliniho, mi nemohl uniknout Průvodce po Alagaësii. Strašně dlouho jsem na něj čekala. Skoro tři roky. Důvodem byla příliš velká cena za pár stránek. Ale teď jsem se rozhodla si udělat radost a koupit si ji a využila jsem rovnou akce na fragmentu.cz, kde ji mají za polovinu. Jsem maniak do takových věcí. I k Harrymu Potterovi mám velkého průvodce všemi filmy. Jsem z toho nadšená. A tak abych se vrátila k věci, dnes mi ta kniha přišla. Jupíí :-D

Po jedné z posledních aktualizací přibyla do programu funkce Edit Book (editovat knihu). Popravdě je to spíše funkce pro ty, kteří aspoň trochu ovládají html kód. Pokusím se tu tuto funkci alespoň trochu přiblížit. Snad se mi to povede a vy ji pochopíte. A také snad se vám bude hodit. Je to pro uživatele, co si rádi s knihami a dokumenty pohrají a přivedou je k dokonalosti podle svého gusta.

Můj návod.

Kopírovat se zdrojem!

09 ledna, 2014


Ze začátku byla kniha pomalá, autorka se asi teprve rozehřívala. Chvili mi trvalo, než jsem se vyznala v těch všech názvech a jménech. Ale postupem si mě kniha získala. Moc se mi líbila. Přečetla jsem ji docela rychle. Čekala jsem typickou fantasy, kde se popisuje více ras, jejich vztahy, případně potyčky. Hodně cestování, dobrodružství, závodů s časem apod :-) Tohle bylo sice napínavé ale zároveň i oddychové. Celý děj se v podstatě až na malou chvíli odehrával ve stejném městě, v paláci a jeho okolí. Byla to pro mě netypická forma draků, kteří mají lidskou podobu. Já mám knihy s draky moc ráda, ale něco takového jsem doteď neznala :-D
 
Už se těším na další díl. Ten má vyjít údajně až v roce 2015. Takže k nám se pravděpodobně dostane až tak 2016 :-(


07 ledna, 2014

Knižní bannery 2

úterý, ledna 07, 2014 čeká na komentář
Začala jsem číst knihu Rachel Hartman Serafína. Podle všeho jde o knižní sérii. Zatím bylo ohlášeno, že série obsahuje dvě knihy. Do budoucna možná nějaké přibydou. Takže jsem vytvořila banner...

série

Serafina - Rachel Hartman


01 ledna, 2014

CBGB

středa, ledna 01, 2014 čeká na komentář
Nečekejte nic suprovýho. Obyčejný film o vzniku některých žánrů hudby. Ale je to uděláno takovým tím docela legračním způsobem. Hodnocení dávám hlavně kvůli dobrému hereckému obsazení a hudbě. Některé písničky si pamatuji z dětství :-)

Moje hodnocení:

Machři 2

středa, ledna 01, 2014 čeká na komentář
Na tento film jsem se chystala koukat z odstupem. Předem jsem věděla, že to bude taková ta typická blbina. Ale nkěteré kousky se fakt povedou. Já osobně jsem se hodně nasmála. Rozhodně to bylo lepší než Mládeži nepřístupno. To byla kravina. Takže pokud se chcete nasmát a nějak extra nad tím nepřemýšlet, tak doporučuji na odlehčení nálady :-)

Moje hodnocení:

Konečně je kniha přečtená. Musím říct, že to bylo hodně oddechové čtení. Autor dokázal děj natáhnout na tři knihy. Už od začátku, a především těm co četli Hraničářova učně, muselo být jasné, jak to dopadne. John Flanagan totiž píše hodně pohádkovým způsobem, spíše pro mladší čtenáře. I když je děj napínavý a docela propracovaný, tak vždy všechno dobře dopadne a nikomu z kladných postav se nic nestane. Takže jak říkám, je to spíše jako pohádka. Pravý opak například Hry o trůny :-) A jelikož se mi knihu podařilo přečíst právě před pár minutami, dovolím si ji zařadit do Knižní výzvy a jdu na další knihu...





@lucylillianne