MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 ledna, 2015

Temné bratrstvo

Recenzní e-kniha


První pocity z knihy byly především rozporuplné. Popisy děje byly strohé, celkem bez života. A hned na začátku je na čtenáře vysypána hromada pojmů a jmen, takže se zaručeně ztrácí. První dojem tudíž kniha nemá nejlepší.

Ve jménech postav jsem se později vcelku orientovala. Horší to bylo s názvy míst a oblastí. Myslím si, že hlavní myšlenka nebyla špatná, spíš to chtělo lepší zpracování. Vzhledem k tomu, že jsem nedávno četla třeba Píseň krve, jsem nucena tyto dvě knihy tak nějak srovnávat. A je mezi nimi hodně velký rozdíl.

Hlavním námětem je válka, jak jinak. Příběh se odvíjí v různých místech, chvíli jsme s jednou postavou a v další kapitole zase s jinou. Tudíž se nám vyprávění střídá. Co se mi na tom asi nejvíc nelíbilo, byl text přeplněný nadávkami a sprostými slovy. To mi do fantasy příběhu moc nesedne. Neřeknu pár slov, ale tady toho bylo opravdu hodně.

Kladnou věcí je již zmiňované střídání kapitol, kdy příběh je doplňován z více úhlů. Je to díky tomu zajímavější. Námět knihy byl dobrý, bavil mě, ale zpracování už méně. Vůbec mě ke knize nic netáhlo a neměla jsem potřebu ji přečíst co nejdříve, abych věděla jak dopadne. Příběh neměl žádné napětí a tak mě to bavilo opravdu jen průměrně. Bylo těžké se rozhodnout, jak knihu hodnotit, protože pocity jsem měla kladné i záporné. Jelikož půl hvězdičky nedávám, kniha dostane tedy tři hvězdy, ale je to spíše tři slabší.



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Temné bratrstvo
The Grim Company
Temné bratrstvo
1
Luke Scull
Ladislav Václavík
Fantasy
2013 originál /2014 překlad
448
Host
978-80-7491-409-6

Anotace Databazeknih.cz:
První díl strhující trilogie od nejslibnějšího nového hlasu britské fantasy.
Je doba temna. Zásoby kouzla čerpaného z mrtvých bohů pomalu docházejí. Démoni a netvoři zamořují zemi a poslední hranice mezi říšemi se začínají hroutit. Žárliví mágové tří velkých měst sedí ve svých kamenných věžích a přemítají nad tou špetkou magie, která zbývá… Není to doba stvořená pro hrdiny. Hrdinské písně jsou už dávno zapomenuty, jejich činy zůstávají nezapsány.

I v takových chvílích se však najde pár odvážlivců, kteří si uchovají jiskru naděje, spojí své síly na obranu proti tyranii nesmrtelných pánů a vytvoří nezvyklou skupinu - Temné bratrstvo

Odkazy: host



Ukázka z knihy

Náhled knihy z webové stránky Host

Kde koupit knihu



Informace o autorovi

foto: Fantasy In Motion

Databazeknih.cz: Luke Scull - Narodil se v Bristolu a nyní žije se svou ženou ve Warminsteru. Živí se jako designér počítačových her a pro společnosti Ossian Studios a BioWare pracoval na několika uznávaných titulech.


Za recenzní e-knihu děkuji nakladatelství Host.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne