MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 února, 2015

Bez dechu

Bez dechu je taková doplňující novela. I když není vyloženě součástí série, tak se týká vodní drakie Azurky, která byla kamarádkou Jacindy v Drakii.

Kniha jako taková je o tom, jak chce Az poznat lidi a jejich životy, chování, pro případ přežití mezi nimi, a hlavně o romantickém setkání Az s člověkem a jejich společného trávení času. Žádné dobrodružství, akce, napětí.

Kniha je opět pěkně psaná, lehce, žádné těžké čtení. Ale sama o sobě nemá žádný význam a je tak krátká, že čtenář si to ani nevychutná. Jakoby se autorka snažila z tohoto prostředí něco vytřískat, ale v polovině si to rozmyslela.

A jelikož kniha má pouze něco málo přes sto stran, nevím, co víc bych o ní mohla říct... Takže mi nezbývá dát jinak než tři hvězdičky, protože, ruku na srdce, to nebyl takový zázrak :-D


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Bez dechu
Breathless
Drakie
(doplňující novela)
Sophie Jordan
Magdaléna Stárková
Fantasy
2012 originál /2014 překlad
120
CooBoo
978-80-7447-550-4

Anotace Databazeknih.cz:
Azurka opustila na několik týdnů svůj kmen a vydala se s rodiči na dovolenou, na které si má vyzkoušet, jak zapadnout mezi lidi. Příští rok se totiž chystá vyrazit na cesty - nejdřív chce vidět oceán a teprve potom hodlá zaujmout svou dospělou roli mezi drakii. Ale na dovolené se nachomýtne k nehodě, při které zachrání lidskou dívku před utopením a seznámí se s Tatem, nejúžasnějším lidským klukem, jakého kdy viděla. A všechno je najednou jinak...


Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: Romance

Databazeknih.cz: Sharie Kohler (pseudonym: Sophie Jordan) vyrostla v hornaté krajině Texasu, kde fantazírovala o dracích, válečnících, královnách a princeznách. Sophie je bývalý středoškolská učitelka angličtiny, ale také autorka bestsellerů dle New York Times a USA Today. Nyní žije v Houstonu se svou rodinou. Když se to nepíše, tráví svůj čas rozebíráním děje s kýmkoli, kdo je ochotný poslouchat, a plnění jejího DVR pravými krimi příběhy a reality show. Sophie také píše paranormální romance pod názvem Sharie Kohler.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne