MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 dubna, 2015

Projekt pořádá Syki.
JarniDumani2

Dnešní doba daleko více pokročila a snad každý knihomol má doma kromě hromady tištěných knih také svou elektronickou čtečtku. Anebo ne? Proč jste si ji pořídili, nebo proč si ji pořídit odmítáte? Nosíte ji všude s sebou, nakupujete ebooky jako diví, anebo po ní sáhnete jen občasně, protože pravá kniha je prostě pravá kniha?

Čtečku e-knih jsem si pořídila asi před třemi roky. Tak nějak. To jsem ještě nebyla takový blázen do knih a neměla jsem svůj knižní blog. Chtěla jsem si číst a pokud možno co nejlevněji. Hned po koupení čtečky jsem si postahovala knihy, co byly zdarma, na které už zanikly autorské práva. Našla jsem je hlavně na databooku a palmknihach. Ale takových knih je pomálu. Hlavně těch, které by mě zajímaly.

Poohlédla jsem se po obchodech, kde prodávají elektronické knihy. Nějaké jsem i vyzkoušela. Ale byla jsem docela zklamaná. Nejdříve cenou e-knih, protože některé nejsou o moc levnější než papírové verze. Což by měl být podstatnější rozdíl. A na druhou stranu jsem měla i špatné zkušenosti. Když jsem si koupila e-knihu, ta kniha nebyla na stažení do mojí čtečky. Šla číst pouze online díky programu do počítače nebo mobilu. To mě opravdu naštvalo.

http://nd06.jxs.cz/013/778/6b960fe05e_96388787_u.jpg

Ale i přes to, jsem ráda, že čtečku mám. Nemůžu si ji vynachválit. Je lehounká, vejde se tam mnoho knih. Dobře se to čte i na slunci. Rozhodně je to můj 'miláček' ♥ A nevyužívám ji jen na čtení knih. Ale vložila jsem si do ní i recepty na vaření a pečení. Takže je mám po ruce... Nebo jsem zkoušela zpravodajství, zasílané z různých webů jako idnes apod. Vyzkoušela jsem jich hned několik. V dnešní době (a to hlavně na moji čtečku Kindle) funguje spousta takových vymožeností. Jako například, když si najdu zajímavý text na webu, označím si ho a můžu si tento úryvek poslat do čtečky. A mnoho dalšího.

https://igcdn-photos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/10838476_1497583383863215_141843982_n.jpg

Později jsem propadla papírovým knihám. A na těch teď ujíždím nejvíc. Ale čtečka rozhodně neupadla do zapomnění. To nikdy. Mám spolupráce, kde dostávám na recenzi e-knihy. Takže se mi čtečka rozhodně hodí. Jinak bych měla smůlu a o spolupráce méně.Takže je to poměrově tak jedna ku třem. Nedám dopustit ani na papírové knihy, ani na elektronické. Jsem totiž ráda, že mám co číst :-)

https://igcdn-photos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t51.2885-15/10520148_1459403444309816_627175158_n.jpg


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Dobré argumenty :) Moc se mi tenhle projekt líbí, taky jsem se zapojila :)
    Podle mě je srovnání e-knih a papírových knih trochu nefér, to se prostě srovnávat nedá, ale polde mě nikdo nemůže tvrdit, že čtečky jsou nějaké zlo nebo co. Kdo chce, dokáže najít ten střed, kdy papírové knihy neupadnou v zapomnění, nebo e-knihy v nemilost. Hezky jsi to sepsala :)

    OdpovědětVymazat
  2. @Melinda: Myslím, že by čtečky nebyly špatná budoucnost především pro školáky. Protože určitě každý si vzpomene, jak těžké batohy jsme museli do školy nosit :-D To by bylo výborné využití...

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne