MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 května, 2015

Projekt pořádá Syki

JarniDumani2 
To nejlepší nakonec. Víte, co je to fanfikce? Četli jste někdy nějakou fanfikci? Psali jste nějakou? Chtěli byste být nějaké součástí? Jak se na fanfikce vůbec díváte? Z některých fanfikcí vznikly dokonce knihy. Myslíte si, že je to vůči originálu fér? Je to podle vás plagiátorství? Anebo je vám to tak nějak jedno?

Vím, co jsou fanfikce. Možná jsem někdy přečetla pár řádků, ale nikdy jsem se o to příliš nezajímala. Neberu to sice jako znak plagiátorství, ale není to ani moc čestné, že? Koneckonců si vezmete to hlavní z knihy, děj, postavy a přetvoříte to. Pokud na tom člověk nevydělává, tak ať si každý píše co je mu libo. Pokud by za to bral ale výdělky, už by se na to dalo koukat jako na pirátství. Záleželo by na tom, kolik si toho daná osoba vlastně vzala a kolik vymyslela.

Ale zpět k věci. Nikdy mě to moc nebavilo, protože fanfikce většinou psali blogaři ve věku max patnácti let, takže je asi jasné, o čem mohli psát a jak to někdy mohlo mohlo vypadat (nemluvě o gramatické stránce). Nehodlám tím tedy nikoho napadat. Jsme svobodný lid a každý ať si dělá co chce. Ale tohle rozhodně nepatří mezi něco, co bych vyhledávala. Tedy aspoň tenkrát, dnes by to mohlo vypadat úplně jinak samozřejmě.

Vzpomínám si na dobu Harryho Pottera, kdy tyto fanfikce běžely v plném proudu. Ale nějak mě to moc nebralo. Hodně se probíral vztah Harry - Draco a to nebyl šálek čaje pro mě. Každopádně neházím všechny do jednoho pytle, vím, že spousta lidí, i těch mladších dokáže psát zajímavé povídky. Ale dneska ani nemám moc času tyto blogy obcházet a číst všechny články. Takže nemůžu posoudit stav věci :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne