MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 května, 2015

Jelikož mám teď dovolenou, rozhodla jsem se, že si po letech pustím znovu Harryho Pottera. A hezky všechno za sebou. Můžu říct, že to byl nápad nad nápady. Nejenže mi to strašně připomnělo dobu, kdy jsem s Harrym vyrůstala, ale dostala jsem z toho pěknou depresi. Tak strašně se mi po té době stýská. Po době, kdy jsem se nadšením nemohla dočkat nové knihy, kdy jsem po jejím dočtení  očekávala nový film a pak rychle šla na půlnoční premiéru do kina s ostatními nadšenci.

Teď můžu jen přemítat, jaká to byla hezká doba, a že od doby Harryho a LOTRa, už jsem nic tak pořádného asi nezažila. Mimo to jsem dostala strašnou chuť si přečíst všechny díly a poskládat si, jak se říká, chybějící střípky. Nějaké věci mi totiž neseděly nebo chyběly ve filmech. Takže při další dovolené je to jasné a asi sjedu celou sérii :-D

Ze samé nostalgie jsem si dokonce nahrála staré webovky na free hosting, abych se mohla podívat, co jsem před těmi devíti lety vytvářela o Harrym a nejen o něm :-) No a teď mi nezbývá, než si pustit soundtrack a ještě si tu atmosféru chvilku vychutnat. Svět, který Rowling vytvořila má pro mě své kouzlo a vždycky mít bude. Je to prostě jedinečné.

A jak jste na tom s HP vy? Vyrůstali jste s ním nebo to šlo a jde mimo vás?



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. ROvnako! Harryho milujem a mám na knihy aj filmy len krásne spomienky. Aj keď je pravda, že pri štvorke som si dva dni po vianociach pri čítaní posledných kapitol poplakala, ale stálo to za to! Milujem ten príbeh, to všetko okolo. Bez Harryho by môj život nebol taký aký je, nech si hovorí kto chce, čo chce. Ja mu vďačím za veľa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem rada :-) vyrustala jsem s nim nekolik let... nedilna soucast zivota :-P

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne