MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 srpna, 2015

Poslední čarodějka - Zpívající město

Jelikož už jsem věděla, co očekávat, díky první knize, četlo se mi to snadněji. Už jsem nevěřila, že objevím nějaké super napětí a budu mít strach. Pokračovalo se přesně tam, kde se skončilo. Nemůžu říct, že by to postrádalo napětí, ale nebylo to takové, abych si obrazně rvala vlasy z hlavy. Ale popisy míst a lidí i tak v člověku nechají tu správnou apokalyptickou atmosféru. Rozhodně bych něco takového nechtěla zažít :-)

Děti se rozdělí na dvě skupiny. Jedna putuje za záchranou, druhá zůstává v obchodě. Samozřejmě v obou případech se stane mnoho věcí a mnoho zvratů. Na obou stranách dochází ke ztrátám a všem jim neustále hrozí nebezpěčí. Ale to se v takovém světě dá očekávat, i ta dětská naiivita některých. Líbilo se mi, že i přes všechno se dokázaly děti z tak různých věkových kategorií spojit a spolu vydržet.

Konečně se dělo i více akce, což mě hodně potěšilo. Chvílemi jsem si u některých popisů připadala jako při sledování Walking Dead. Všude mrtvo a když už na někoho narazíte, obvykle jsou nebezpeční. Takže bylo zajímavé, jak se dětem dařilo pokračovat v cestě i navzdory všem překážkám.

Závěr nebudu moc rozebírat ať nespoileruji. Ale řekněme, že bych chtěla vidět, jak budou děti tak zasahovat do plánu dospělých. No budiž...

Čtení mě opravdu hodně bavilo, knihy jsou skvěle psané, tak, že každého zaujmou už po pár stránkách. Je také zvláštní vnímat takovou katastrofu z pohledu těch nejmladších. Sledovat jejich životy.  Po přečtení druhého dílu mi to přišlo tak nějak uzavřené i přes konec, který člověka navnadí na další knihu. Možná to tak mohlo už zůstat. Ale autorka nám připravila další překvapení a další dobrodružství. Takže jsem zvědavá na další díl a co se stane dál... Rozhodně je to skvělá série a já doporučuji její přečtení :-)


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Nebe v plamenech
Sky on Fire
Monument 14
2
Emmy Laybourne
Zuzana Ľalíková 
Sci-fi
2013 originál / 2013 překlad
224
Baronet
978-80-7384-766-1

Anotace Databazeknih.cz:
Svět neskončil… Ještě ne.

V pokračování příběhu Monumentu 14 se skupina přeživších, donedávna uvězněných v supermarketu sérií ničivých katastrof, rozdělila ve dví. Většina dětí se v zoufalé snaze vydala opraveným autobusem na letiště v Denveru. Doufají, že se tam setkají se svými rodiči, budou odvezeni do bezpečí a zachrání svého umírajícího přítele.
Ale svět venku je temný a zaplavený nebezpečnými chemikáliemi, které mění lidi v krvežíznivá monstra, a ne všechny děti jsou ochotné nastoupit do autobusu. V útočišti, jež bylo již jednou narušeno, se snaží zbývající děti obnovit přátelství. Ale pokud se máte rozhodnout mezi životem a smrtí, láskou a nenávistí, komu můžete doopravdy věřit?


Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: Vimeo

Databazeknih.cz: Emmy Laybourne je spisovatelka, herečka a učitelka žijící v New Yorku. Její spisovatelské povolání začalo jako dramatik. První hra, kterou napsala i v ní hrála, se jmenovala "The Miss Alphabet City Beauty Pageant and Spelling Bee", jež měla zejména v New Yorku úspěch.
Jako herečka získala role ve filmech, sitcomech a zejména komediích, kde si zahrála dokonce se svým bratrem.
Emmy dostudovala na UCLA scénáristiku s magisterským titulem v červnu roku 2006.
Nyní žije v Rockland County v New Yorku s manželem a dvěma dětmi.






Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

1 komentář:

  1. Monument 14 si už konečně musím přečíst. Věřím tomu, že se mi všechny díly budou líbit. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne