MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 srpna, 2015

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst. Meme z dílny Book Chick City...

Pokračování k předchozímu článku. Od stejné autorky další série...


Společenství čarodějů - Trudi Canavan
Každý rok se čarodějové města Imardin vydávají očistit ulice města od tuláků, darebáků a ničemů. Mistři magických oborů jsou přesvědčeni, že se jim nikdo nemůže postavit, ale jejich ochranný štít není tak neproniknutelný, jak se domnívají.
Když vyhánějí lůzu z města, jedna mladá dívka z ulice, rozzuřena způsobem, jakým se úřady chovají k její rodině a přátelům, mrští proti magickému štítu kámen a spolu s ním pošle i veškerý svůj vztek. K údivu všech okolostojících kámen prorazí ochrannou bariéru a jednoho z čarodějů srazí do bezvědomí.
Něco takového se dosud nestalo a představuje to nejhorší obavy Společenství – někde v ulicích se volně pohybuje nevycvičená čarodějka. Musí ji najít a to rychle, ještě předtím, než její nekontrolované síly uvolní moc, která zničí jak ji, tak město, které je jejím domovem.
Společenství čarodějů je první částí fantasy trilogie, plné magie, akce a dobrodružství.

Novicka - Trudi Canavan
Imardin je město temných intrik a vražedné politiky, kde moc drží ti, kdo ovládají magii. Do tohoto zavedeného řádu se připletla mladá dívka z ulice s neobyčejnými magickými schopnostmi. Byla přijata do Společenství čarodějů a její život se tak navždy změnil – bude však lepší nebo horší?
Sonea věděla, že ve Společenství čarodějů ji čeká tvrdý výcvik, ale neuvědomila si, jak velké zášti ostatních noviců bude muset čelit. Její spolužáci, synové a dcery nejmocnějších rodin v království, jsou rozhodnuti překazit její úspěch – za jakoukoliv cenu. Ale tím, že přijme ochranu nejvyššího lorda Společenství, Soneu možná čeká mnohem tíživější osud. Nejvyšší lord Akkarin skrývá tajemství, které je mnohem temnější, než jeho čarodějnický hábit.

Nejvyšší lord - Trudi Canavan
Ve městě Imardin vládnou ti, kdo ovládají magii. Společenství čarodějů do svých řad přijalo dívku z ulice, která se najednou ocitne uprostřed děsivého spiknutí a její rozhodnutí ovlivní celý svět…
Sonea se toho ve Společenství čarodějů hodně naučila a ostatní novicové se k ní chovají s nevraživou úctou. Stále však nedokáže zapomenout na to, co viděla ve sklepení sídla Nejvyššího lorda. A na jeho varování, že dávný nepřítel Kyralie znovu nabývá na síle. Čím více se toho Sonea dozvídá, tím víc o všem pochybuje. Může Akkarinovu příběhu věřit? Nebo se ji jen snaží zatáhnout do svých temných plánů?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne