MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 prosince, 2015

Vánoční svátky

sobota, prosince 05, 2015 čeká na komentář
Vánoční svátky se neúprosně blíží. A i když letos nemám vyloženě vánoční náladu, nějak se nemám ke zdobení bytu, chystání stromečku a už vůbec letos nepeču cukroví, i přesto jsem byla donucena tento svátek slavit. Mamka s bráchou mě přinutili, takže dárky řeším a letos pro mě Vánoce opět existují. Myslím, že je to hlavně svátek pro rodiny s dětmi. Ale když jsme samí dospělí, připadá mi, že už to ztrácí na významu i na kouzle.

Pár dárků už mám vyřešených, něco málo ještě zbývá vymyslet. A mám i výhru do vánoční soutěže. Takže hurá, to nejhorší mám snad za sebou. Cukroví je objednané, i když poletím na trh pro kokosový kmen, který úplně zbožňuji. Výzdobu sice nemám, ale mamka mi vnutila adventní věnec...
:-) Takže aspoň takto. Ale ještě je dost času a třeba mě ta správná nálada chytne na poslední chvíli. Není kam spěchat :-)

Pod stromeček jsem si přála hlavně knihy a věci, které se knih týkají. Takže jsem zvědavá, co nakonec dostanu. I když si knižní radost umím udělat sama. Až budu sepisovat, co jsem letos koupila a přečetla, tak zaručeně omdlím :-P

Ale zpět k tématu. Moc vánočních zvyků nemáme. Sama si je ani nepamatuji, když jsme si o nich povídali ve škole. Ale vím, že se třeba odlevá cín (nebo tak něco, jsem vážně marná) do vody. Rozkrajuje se jablko. Napadá mě, mamka si třeba schovává rybí šupinu. Zlaté prasátko nikdy neuvidíme :-D Cpeme se od rána do večera. Na snídani máme vánočku s kakaem. Na oběd rybí polévku (té rozhodně nefandím) a čočku s vajíčkem (pro peníze, místo Silvestra). A večeře je největší, polévka je slovenská kapustnice, uzené maso s chlebem a nakonec ryba a bramborový salát. Můžu vám říct, že vydržet do večera, to chce výdrž. A to se během dne ještě uždibuje cukroví. Kolem páté večer se sejdeme v obyváku, puštěné pohádky nebo vánoční filmy a začneme s rozdáváním. Nejlepší část dne...

Ale jak říkám, vánoce mi už mnoho neříkají. Obešla bych se i bez toho. Možná mi tyto svátky také kazí moje práce. Denně se otravovat s protivnými lidmi, kteří vánoční atmosféru člověku zrovna nezlepší, taky žádný med. Jediné, co mi dělá radost, že budu mít tři volné dny, dny bez práce. Jupí. A nový rok si hodlám taky prodloužit, protože už vážně potřebuji volno.

Máte nějaké zvyky, které každý rok dodržujete? Baví vás slavení vánoc? Jaký pohled na to máte vy? A co si vůbec na vánoce přejete? :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne