MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 května, 2016

Zdravím všechny malující maniaky. Přicházím už s osmým článkem, který vás seznámí s dalšími novými omalovánkami. I když jsem přemýšlela, že bych další přehled nepřipravovala, tak po tom, co jsem zjistila, že první díl této 'série' má už skoro šest tisíc přečtení, tak nakonec se podívám po novinkách znovu :-)


Vymalujte středověk - omalovánky pro dospělé

GRADA - Středověký člověk nebyl primitiv, ani nežil v temných chýších. Mnoho lidí sice neumělo psát ani číst, ale informace měli. Překvapivě hodně a daleko cestovali, žili v souladu s přírodou a ročními obdobími, a s pevnou vírou v Boha. Měli strach z neznámého (jako my) a radovali se krásných věcí (jako my). A milovali barvy (jako my) a dovedně je využívali (možná dovedněji než my). Barvili klenby i sloupy, barvili skleněná okna, sukno na šaty, kůži na pouzdra, štíty, erby, prapory i trámy. Malovali fresky na zdi, deskové obrazy na oltáře, barvili sochy, kamenné římsy či dlaždice. Pro okruh zasvěcených vznikaly iluminované rukopisy, které dodnes září barvami. Ano, středověk byl pestrý, barevný, inspirativní.
Touto knížkou omalovánek, která čerpá inspiraci z pěti století vývoje evropského středověkého umění, se můžete přiblížit tomuto podivuhodnému světu. Je nám v mnohém blízký a v mnohém strašně vzdálený.

Najdete v ní:
* vitráže, dlažby i dřevěné kružby
* potréty Karla IV, Sv. Václava nebo Anny Lucemburské
* Svatováclavskou korunu a středověké písmo
* rytíře i husitské válečníky
* nebo také Staroměstský orloj v Praze


Voliéra - Omalovánky proti stresu

GRADA - Objevte obyvatele naší voliéry – od silného orla přes vznešenou labuť až po pohádkového plameňáka a tajemného výra. Oživte obrázky svými oblíbenými barvami, vytvořte fascinující portréty zajímavých ptáků v barvách, které si vyberete.
Inspirativní kniha pro všechny milovníky omalovánek. Díky perforovaným stránkám můžete svá díla snadno vytrhnout a vystavit všechna najednou.


Star Wars - 100 antistresových omalovánek

COMPUTER PRESS - Načerpejte Sílu a vychutnejte si kouzlo barev společně se svými oblíbenými hrdiny ze světa Star Wars. Soubor elegantních relaxačních omalovánek v secesním stylu vám pomůže přenést se do krajů fantazie, odpočinout si od problémů každodennosti a nechat na sebe působit sílu mocných rytířů Jedi. Spojte svou vášeň pro Star Wars s odpočinkem a nechť vás Síla provází.


Křišťálová jeskyně - Geometrické omalovánky vyšší dimenze

DOKOŘÁN - Zapomeňte na klasické omalovánky dobré leda pro děti. Křišťálová jeskyně skrývá předlohy vytvořené k podněcování a rozvíjení vizuální představivosti. Není do nich předem vložen žádný obrázek, výjev, vzor ani tvar, který byste měli vybarvit. Podobně jako z prasklin ve zdi či shluků oblak můžete i z těchto vzorů vyčarovat obrazy, které budou jen vaše a nikoho jiného. Vyjádříte jimi své pocity i nápady a odrazí se v nich váš způsob myšlení. Někdo v nich uvidí celé scenerie s kopečky, stromy a pobíhajícími zvířaty, jinému se před očima rozpučí květy či seskupí abstraktní tvary. V každém případě dá váš zrak vzniknout novému, jedinečnému a neopakovatelnému originálu. V těchto omalovánkách vyšší dimenze je zastoupeno několik typů vzorů, jejichž autory jsou psycholog, matematik, geometr, architektka a matematický fyzik. Podobné předlohy se užívají v terapii například u lidí vystavených krajnímu stresu, kteří potřebují relaxovat a nechat své myšlenky volně plynout. Nejčastěji se však vybarvování těchto vzorů věnují ti, kteří chtějí rozvíjet své kreativní schopnosti nebo by si třeba jen rádi zpestřili deštivý den, případně hledají alternativu ke sledování televize či četbě.


Antistresové omalovánky pro dospělé 3

GRADA - Konečně je před námi léto a vy držíte v ruce nejlepšího kamaráda na dovolenou – neodmlouvá, nemůže se rozbít a přináší klid a radost z tvorby. Třetí díl originálních omalovánek od výtvarnice Jolany Daňkové. Obsahuje rady pro pokročilé omalovávačky a omalovávače – naučíte se vyznat v druzích pastelek, využít je až do posledního zbytečku i dokonale stínovat.
Antistresové omalovánky pro dospělé vás tentokrát zvou na daleké cesty. Vymalujte si:
* africké motivy od pyramid po skarabea
* australské domorodé obrázky
* skandinávské motivy elfů i sobů
* obyvatele hlubin moří a oceánů
* indiánské totemy a teepee
* motivy z pestrobarevné džungle
Z vlastní zkušenosti doporučujeme zásobit omalovánkami na dovolenou i ostatní členy rodiny, protože jinak hrozí, že ty vaše nenápadně přejdou do jejich majetku. Tenhle barevný koníček si nevybírá. Proti stresu účinkuje u mužů i žen, dětí i prarodičů. Zklidňuje, podporuje výtvarné cítění, přináší uspokojení z vlastní tvorby i tomu, kdo si třeba myslí, že nemá talent na malování. Inspiraci najdete v naší facebookové skupině s více než čtyřmi tisíci členek a členů.


Antistresové spojovačky

IKAR - Jestli jste jako děti milovali spojování číslic do obrázků, radujte se – spojovačky zažívají velký návrat! Tentokrát se ale jedná o malá mistrovská díla, ukrytá do několika set očíslovaných teček. Výsledný tvar si navíc můžete vybarvit, takže získáte dílo, které bude vždy jedinečné a jen vaše.



Herbář omalovánkový - Relaxační omalovánky pro dospělé

GRADA - Vybarvěte si květiny naše i exotické, vymalujte Herbář omalovánkový! Na sto šedesáti stranách najdete 78 předloh k vybarvení a dozvíte se mnoho zajímavých informací o jednotlivých rostlinách. Květiny můžete jenom jednoduše vybarvit, ale můžete je i vystínovat. Obrázky je možné podle naznačených linek vystřihnout a třeba je zarámovat nebo darovat někomu milému. Vyzkoušejte účinky zábavy, kterou jsme milovali jako děti, a která dnes plní regály knihkupectví s neuvěřitelnou rychlostí. Propadli jsme omalovánkové mánii a je nám dobře. Můžeme alespoň na chvíli zapomenout na starosti života, vybírat barvy a tvořit krásné obrázky. Tak do toho!


Uklidňující omalovánky pro dospělé

CPRESS - I úklid může přinést uklidnění! Zabydlenost našich domovů občas nenápadně přerůstá v nepořádek. Přeplněné kuchyňské linky, chaos v obýváku, stoly poseté hromadami papírů v pracovnách… I tato kniha omalovánek je plná předmětů, květin, knih, oblečení, nádobí, nábytku a dalších každodenních pomocníků a společníků našich domovů. Možná nezaškodí v ní trochu uklidit? Úklid je proces očistný, proto vezměte pastelky a pomocí barev a jejich odstínů vneste do obrázků, ale hlavně do svých duší očišťující klid.


Spojovánky pro dospělé

DOSELKARAMEL.CZ - Zkroťte divoké zvíře v sobě, uvolněte se a spojujte! Na trh přicházejí dříve tolik milované spojovánky ve verzi pro dospělé. V knize najdete 20 zvířat – každý obraz se skládá z tisíce bodů a každá stovka má pro lepší orientaci jinou barvu. Vyspojování vám zabere 30 minut, maximálně hodinu a odměnou vám bude originální dílo, které si můžete díky perforovaným stránkám snadno vytrhnout a zarámovat. Spojovat a relaxovat mohou všichni bez ohledu na věk (díky spojovánkám můžete naučit základním principům kreslení i své děti). Užijte si zábavu, k níž potřebujete jen psací potřeby a otevřenou mysl!



Omalovánky starověké alchymie - Keltské uzly, mandaly a posvátné symboly

ANAG - Starověké symboly sdílí moudrosti, vypráví příběhy, zkrášlují, chrání a inspirují. Jsme jimi fascinováni a upozorňujeme na ně – a nyní je můžeme vybarvovat.
Antické symboly vnesou klid a harmonii do vašeho života
Ať už nám přinášejí zprávy o každodenním životě evokující emoce, nebo dokonce vykouzlí něco magického, obrázky v této knize přilákají všechny umělce. Jsou inspirovány reálnými díly, textiliemi, kresbami z historických záznamů a důkazy zanechanými kulturami z minulosti.
Vybarvěte si některý ze stovky starověkých symbolů
Mnoho starých vzorců vlastně sloužilo jako pomůcky k meditaci, takže samotné vybarvování těchto symbolů může nabídnout dvojnásobnou dávku uklidnění, kdy nás vybarvování přivádí do přítomného okamžiku. Kniha obsahuje 100 černobílých ilustrací.


Květy radosti - Omalovánky pro dospělé

HarperCollins Polska - Vstupte do začarované zahrady! Čekají tam na vás nesmírně zdařilé a rozkošné ilustrace přírodních krás od výtvarnice Eleri Fowlerové a doprovodné inspirativní citáty. Včelky i poupata, Thoreau i Dickinsonová, každičký koutek této úchvatné zahrady čeká, až mu svým uměním vdechnete život. Ponořte se do vybarvování perokreseb na stránkách této knihy omalovánek, objevte v sobě umělce a nechte svou mysl toulat se krajinou snů!



Kreativní terapie - Přáníčka

MLADÁ FRONTA - 20 přáníček k vymalování
Taky už jste propadli pastelkovému šílenství? Pak jsou pro vás tato přáníčka ideální volbou! U malování se skvěle odreagujete, zbavíte každodenního stresu a navíc můžete udělat radost i ostatním! Dvacet inspirativních a terapeutických ilustrací lze z bločku jednoduše vytrhnout a obdarovat jimi široký okruh vašich přátel i blízkých. Na zadní straně je přitom dostatek prostoru pro osobní přání, vzkaz nebo básničku. Tato přáníčka se tak stanou, ať už jednotlivě či v celém balení, nádherným dárkem pro každého.



Hvězdný prach - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu.


Kočičí život - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu.


Vůně dálek - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu.


Říše snů - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu.


Retro inspirace - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu.


Pohoda - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu. 


Moudré sovy - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu. 


Mandaly - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu.



Zázraky divočiny - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu. 


Severská divočina - Maluj a relaxuj

NOXI - Netknutá, panenská příroda, tajuplné lesy, vlci, sovy a medvědi – barvami podle své volby probuďte k životu divokou krásu severu. Dejte tvořivosti volný průchod a dopřejte si malý únik z každodenního života. Odměnou vám bude uvolnění, bdělost, vnitřní klid a vyrovnanost.
Neváhejte a s barevnými tužkami v ruce zastavte čas! Kniha obsahuje vyjímatelné obrázky a pohlednice.



Exotický prales - Maluj a relaxuj

NOXI - Zelené oceány rostlin, pestrobarevné květy a exotická zvířata – tyto omalovánky vás provedou tajuplnými pralesy naší planety.  Brazílie, Japonsko, Kostarika nebo Austrálie – barvami podle své volby probuďte k životu netknutý ráj. Dejte tvořivosti volný průchod a dopřejte si malý únik z každodenního života. Odměnou vám bude uvolnění, bdělost, vnitřní klid a vyrovnanost.
Neváhejte a s barevnými tužkami v ruce zastavte čas! Kniha obsahuje vyjímatelné obrázky a pohlednice.




Antistresové omalovánky pro děti i dospělé

RUBICO - Antistresové omalovánky představují jednoduchou formu relaxace pro děti i dospělé. Obrázky na různá témata můžete vybarvovat dle vaší fantazie a vytvářet tak vlastní originály. Omalovánky vám pomohou dokonale se odreagovat a zklidnit svou mysl v dnešní uspěchané době. Uvařte si dobrý čaj a pusťte se do vybarvovaní.



Antistresové omalovánky a další zábavné aktivity 4 v 1

FORTUNA LIBRI - Omalovánky pro dospělé – Malování podle čísel – Hledej rozdíly – Spojovačky. Uvolněte tělo, duši i mysl, ponořte se do harmonie tvarů a barev, zklidněte mysl a trénujte postřeh. Každý člověk potřebuje občas “vypnout”. Někdo chodí na ryby, sportuje, někdo shopuje, někdo se jen tak povaluje. Mnozí čistí hlavu a zároveň bystří mozek hlavolamy, křížovkami, logickými úlohami, sudoku. Svět nedávno objevil nový způsob relaxace OMALOVÁNKY. Někomu nemusí ale stačit jen omalovávat. Nechce jenom vypnout a malovat, chce zapojit mozek, chce trochu překvapení a bystřit postřeh, pak je dobré relaxační činnosti střídat. Proto je tu naše kniha. Soustředěné vymalování lze zaměnit vymalováváním podle barev, nebo lze tvořit grafické obrazy tužkou nebo perem od čísla k číslu, či trénovat postřeh hledáním rozdílů na obrázcích. Naučte se odpočívat a mít radost z tak jednoduché zábavy, jakou je soustředěné vybarvování obrázků a kreslení.



The Chronicles of Narnia Colouring Books

Našla jsem na buxu, ale jen s anglickým textem. Takže neznám žádné podrobnosti, od koho to je, jestli se to bude chystat v českém vydání nebo jestli je to dovoz ze zahraničí...


Magické město - Omalovánky pro dospělé

IKAR - Vstupte do tajemného světa skrytých zákoutí, ulic a uliček a nechte se unášet nápaditými obrazy měst z celého světa. Vdechnete černobílým stránkám svého originálního barevného ducha a uvolníte se při vymalovávání.


VOGUE - Kniha omalovánek

SLOVART - Jedinečná kniha omalovánek módního návrháře Iana R. Webba, které nakreslil podle původních modelů kultovního časopisu Vogue. Představované modely vznikaly podle návrhů z padesátých let, slavné éry extravagantních klobouků, které dokonale ladily s lodičkami, vosích pasů a odměřené elegance. Tímto obdobím se inspiruje také řada dnešních nárhářů, jako jsou Miuccia Prada, Dolce & Gabbana a Raf Simons. Staňte se na chvíli módní návrhářkou nebo návrhářem! Obrázky můžete vybarvit podle textů v duchu původních modelů, které posloužily jako předloha, a nebo zapojit fantazii a zvolit si vlastní barvy a vzory.


Tajemné mandaly - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu.



Zářivé mandaly - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu. 



Živá příroda - Omalovánky pro dospělé

INFOA - Pojďte na chvíli zapomenout na starosti všedních dní, zklidnit mysl, nabrat novou sílu a snad se i trochu zasnít. Neexistují žádná pravidla, stačí jen vzít do ruky pastelky a nechat se inspirovat vlastní fantazií. Pouhých 10 minut denně vám dodá ztracenou energii a duševní pohodu. 



Ostrovy - Omalovánky pro velké

CPRESS - Tajuplné omalovánky pro snílky každého věku. V srdci Velmi Tichého Oceánu čeká na své objevitele skupinka neobyčejných černobílých ostrůvků. Lidé, kteří na nich žijí, milují kočky, ptáky, čaj z růžových lístků, četbu a cestování. Na lodích, člunech, lanovkou či v horkovzdušném balonu navštěvují své přátele. Když zrovna necestují, tráví svůj čas nejraději nad knihou, s horkým čajem v dlaních nebo sní o dalších ostrovech. Jediné, co jim v tomto poetickém světě chybí, jsou barvy. Je to tedy na vás a na vaší fantazii...


Rozkvetlá fantazie - Kniha trhacích plakátů

SLOVART - Šedesát půvabných omalovánek vás zavede do fantazijního světa rozkvetlé zahrady. V roztodivných zákoutích tu zpívají ptáci a ukrývají se barevní živočichové. Omalovánky, které udělají radost dětem stejně jako dospělým, lze z bloku vytrhnout a použít jako plakát.


V hlubinách džungle - Kniha trhacích plakátů

SLOVART - Úchvatná sbírka šedesáti omalovánek z hlubin džungle poslouží jako zábava i lék na každodenní stres a udělá radost dětem stejně jako dospělým. Omalovánky je navíc možné z knihy vytrhnout a pověsit jako plakát!




Co se vám líbí? Co vás zaujalo? :-)




Souhrn článků:

moje práce: 
 Tajná zahrada -- Čarovný les -- Ztracený oceán -- Magická džungle


Zdroj informací: bux.cz, google.com, stránky nakladatelů viz odkazy 
 


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

1 komentář:

  1. U nás doma nejvíc vedou dřevěné omalovánky a dceru to hrozně baví, takže nestíhám kupovat :-) . Klasickou omalovánku neviděla už ani nepamatuju :-D . S těchto je ale větší užitek, takže jsem ráda, že jí to baví. Už pomalu začínáme po domě rozmísťovat ty Vánoční a chystáme výzdobu :-) .

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne