MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 srpna, 2016

Tak jsem se dokopala dokončit druhou část této rubriky, nebo co to vlastně je. Většinu jsem měla dávno nachystanou, jen to chtělo dodělat popisky a odkazy. Takže tady vám představím dalších pět starých kousků mojí knihovničky. Tentokrát je nejstarší kousek z roku 1948...
 
Většina těchto knih má neznámý původ. Absolutně si nedokážu vzpomenout, kde jsem je vůbec vzala. Jsou tak staré, že mají zažloutlé stránky, potrhané obaly nebo jim přebaly úplně chybí. Prostě takové skoro starožitnosti...



Název: Vraždy v ulici Morgue
Autor: Edgar Allan Poe
Rok vydání: 1964
Přečteno: ano
Info: Tuto knihu jsem četla ještě do školní četby a hodně se mi líbila. Takový detektivní příběh na způsob Sherlocka Holmese, ale ne až tak geniálně vedený. Přesto si některé detaily pamatuji dodnes. Navíc tato kniha je symbolem toho, že i takto staré knihy se dají stále číst :-) Tuto knihu jsem dostala od bráchy, asi nevěděl, co jiného pořídit (ale nebojte, už jsem mu ukázala seznam na DK :-P)


Název: Poslední Mohykán
Autor: James Fenimore Cooper
Rok vydání: 1948
Přečteno: ne
Info: Znám filmové zpracování, které se mi líbilo a tak, pokud se k tomu někdy dostanu, bych ráda zkusila i předlohu. Snad se mi zalíbí a přečtu i více dílů...


Název: Válka s mloky
Autor: Karel Čapek
Rok vydání: 1958
Přečteno: ne
Info: Kdysi jsem zkoušela i tuto knihu zdolat, ale po pár stranách jsem to vzdala. Tak nějak jsem prostě nedokázala pochopit, co to právě čtu, navíc mě to vůbec nebavilo... České knihy a ještě k tomu klasika, to prostě není pro mě. Málokdy se mi podaří číst něco, co mě dostatečně zaujme.


Název: Lovci mamutů
Autor: Eduard Štorch
Rok vydání: 1986
Přečteno: ne
Info: Další z mnoha kousků, který se u mě objevil čirým kouzlem. Ne, prostě nechápu, kde jsem to vzala. Ale je to kniha, takže jsem ráda za každý kousek, přestože ji neplánuji číst...


Název: Osada havranů
Autor: Eduard Štorch
Rok vydání: 1954
Přečteno: ne
Info: A jako poslední opět jedna 'pravěká' kniha. Tentokrát z roku 1954. A nijak zvlášť se do ní nehrnu, jednak je hodně stará a jednak mě ani to téma vůbec nenadchlo.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Podobné knihy mám po babičce :). Mají své kouzlo, to je pravda :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, i když je škoda, že ne všechny bych chtěla číst..

      Vymazat
  2. Tentokrát aspoň něco poznávám :D
    Vraždy v ulici Morgue jsem nečetla, ale vím o čem to je a věřím, že je to opravdu skvělé. Poe je prostě úžasný :)
    Ostatní knihy znám podle názvů, ale taky jsem je nečetla. I když jednou jsem se pokusila číst Lovce mamutů... nesedlo mi to. Snad se ti budou lovci i ostatní knihy líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno číst určitě nebudu. Určitě by mě to ani nebavilo

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne