MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

16 listopadu, 2016


Recenzní kniha


~ minirecenze ~

V rámci nové spolupráce jsem objevila tuto novou kuchařku, která mě zaujala už na první pohled. Ještě než mi stačila přijít domů, pokoukávala jsem po internetu a hledala nějaké náhledy. A když jsem je našla, byla jsem natěšená ještě víc. Byly sice ze zahraniční verze, nicméně jsem si utvořila 'obrázek', v jakém duchu se ponese.

Po rozbalení jsem objevila vcelku tenkou knížku. Má zhruba 145 stran, na kterých se rozkládá nespočet receptů z celé Evropy. Původcem tohoto výtvoru je zahraniční blogger, který se zaobírá hlavně sladkými jídly a pečením. Díky svým cestám po Evropě vytvořil seznam receptů rozdělený na sedm tras, takových úseků. Najdete tu tedy celkem šedesát nejrůznějších receptů, ať už takových, které vám přijdou docela známé, jen lehce pozměněné, až po takové, které uvidíte poprvé.

Velice mě potěšilo, že každý recept má svoji vlastní dvoustránku. Jedna je ponechána celému postupu a jedna je pro fotografii. A to velice oceňuji, protože když si mám něco vybírat, ráda provádím selekci i očima, tudíž body navíc. Kuchařky, kde převažuje text a obrázků je pomálu, mě předem docela odrazují.

Naleznete zde krásné moderní fotografie, které výborně barevně ladí a nalákají vás na nejeden recept. Mezi nimi najdete také vsuvky v podobě nějakých příběhů či zajímavostí, sladěné pěkně dohromady. Všechno to tedy působí jako spíše nějaký deník než odborná kuchařka. Má to mnohem osobitější styl a po pravdě se mi to díky tomuto celkovému pohledu hodně zalíbilo. Recepty nejsou vůbec složité, spíše naopak.

Spousta dnešních kuchařek láká především svým vzhledem, ale často odradí obsahem. Obvykle se v nich totiž najdou velice složité postupy, suroviny, které lidé až tak často nepoužívají, pokud vůbec, nebo jsou příliš exotické. V tomto případě můžu říct, že z většiny receptů jsem nadšená, nepřijdou mi nijak komplikované a já osobně už mám pár vyhlédnutých, které chci určitě zkusit. Konečně kuchařka, která se mi trefila do vkusu. A vám ji můžu doporučit :-)

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Bake & the City
Bake & the City
-
-
Lucie Peláková
Kuchařka
2016 originál / 2016 překlad
145
Presco Group
978-80-87034-37-8

Anotace Databazeknih.cz:
Tato kuchařka zve všechny milovníky pečení a mlsání na lákavou okružní cestu za evropskými moučníky. Autorem je sympatický kuchař Tobias Müller, který je mezi bloggery, kteří se věnují pečení sladkostí, opravdovým pojmem. Jeho blog můžete sledovat na www.kuchenbaecker.com. Sladké pozdravy z Tobiasových cest po evropských městech jsou inspirovány místní pekařskou klasikou, regionálními specialitami i kuriozitami typickými pro konkrétní město. Zažijte mnoho zábavy při pečení a mlsání!

Kniha je plná:
• inspirativních nápadů, kreativních variací, oblíbených moučníků a specialit z 60 měst
• tipů a triků pro kreativní pečení s jednoduchou výbavou a stylových dekorací jako bonusu
• originálních fotografií

Publikace je rozdělená do 7 cest, které začínají vždy mapou s vyznačením jednotlivých měst. Z Londýna a Paříže přes Lisabon, Kodaň a Řím až do Prahy, Istanbulu a Moskvy – s jednou sladkou odbočkou do New Yorku. Kromě receptů a srozumitelného vysvětlení jednotlivých kroků pečení se dozvíte i zajímavosti o městech a zasvěcené informace z cest. Tato kniha pečení Vám vypráví příběhy!

Odkazy: presco group

Kde koupit knihu


http://www.paseka.cz/fayeova-lyndsay-lovci-vran/produkt-4227/   

Další knihy v této kategorii se značkou
















Zdroje obrázků: google.com, databazeknih.cz nebo vlastní výroba (úpravy obrázků a focení) 


Následující fotografie jsou použity z webu autora. Na nich můžete vidět jak se připravuje focení...




A ještě něco málo z instagramu...

Fotka zveřejněná uživatelem Der Kuchenbäcker (@derkuchenbaecker),

Fotka zveřejněná uživatelem Der Kuchenbäcker (@derkuchenbaecker),

Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Presco Group.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

7 komentářů:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne