MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

24 listopadu, 2016

Kniha o dracích, kterou jsem dostala na recenzi. Po pravdě jsem původně čekala mnohem více, ale číst se to dalo :-)


Příběh draků {recenze}
V království Gored žijí lidé s draky v míru už čtyřicet let, vzájemná nedůvěra však přetrvává. Draci jsou schopni brát na sebe lidskou podobu, ale přestože mají neobyčejně pronikavý rozum, lidské emoce jim zůstávají záhadou. Dívka Serafína, nadaná hudebnice, nechová důvěru ani k jedné z obou stran. Když je zavražděn příslušník královské rodiny a podezření padá na draky, v ohrožení se ocitá i její vlastní tajemství, které by ji mohlo stát život…
Existuje hodně knih o dracích. Debut spisovatelky Rachel Hartmanové nad nimi ale vyniká. Trnitá cesta Serafíny za poznáním a přijetím sebe sama se vám vryje pod kůži.

Tuto rubriku jsem založila hlavně jako přehled mých knižních záložek. Už se v tom sama ztrácím a nevím, kde všude ty záložky jsou. Takže budu postupně fotit knihy z mojí knihovničky a k nim jejich záložky, které jsou v nich uložené. Některé jsem vyráběla, jsou staré nebo nové, vybledlé, některé jsou stažené z internetu, některé jsou koupené, některé darované a některé jsou vyhrané...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Píšu to stále, ale musím se opět opakovat :D I když já záložková nejsem, hrozně moc se mi líbí, jak máš ke každé knize vlastní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se, ale nestíhám je shánět nebo vyrábět :-)

      Vymazat
  2. Serafínu jsem četla, ale nijak extra mě nenadchla, druhý díl jsem už ani nezkoušela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky se mi to nezdalo zrovna nejlepsi, ale druhy dil byl asi o malinko lepsi

      Vymazat
  3. Krásné :) Já jsem z Serafíny zrovna na větvi nebyla :/

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne