MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 února, 2017

Shrnutí týdne #137

neděle, února 26, 2017 4 komentáře
Pondělí jsem měla volné a tak jsem se pustila do velké reorganizace knihovny. Všechno jsem vystěhovala ven, poskládala jsem hromady knih všude po zemi, drobnosti na křeslo a podobně a začala jsem dumat, jakým způsobem knihovnu poskládám zpátky. Nakonec to skončilo opět řazením podle nakladatelů, ale trochu jsem se snažila sjednotit i výšky knih či barvy. Momentálně jsem zavedla dvě výjimky, jedna police je mix věnovaná Harry Potterovi a druhá lovcům stínů... V obou případech celé tohle universum tvoří knihy různých nakladatelů, tím pádem to bylo trochu složitější na rozvržení... Výsledek můžete vidět na fotce, detailněji si to ale nechám na kouzelnou knihovničku... Jo a ještě dodám, že nakonec jsem se pustila do plánování nové knihovny sama, takže si ji nakreslím, vyměřím a nechám uřezat desky a nakonec i sama smontuji. To bude asi nejideálnější řešení, protože najít něco podle mých představ se ukázalo nereálné...


Sami vidíte, že mezer mám ještě víc než dost, takže s plány nemám kam spěchat. Aspoň se mi hezky uleží v hlavě. Ale nebudu ani zahálet, takže tento týden našly nový domov hned tři knihy. Dlouho sháněná Dědička a recenzáky Ostrov strachu a Krvavé ostří...

 
V poslední době jsem se docela slušně rozjela se čtením. Zjistila jsem, že když si všechno dopředu hezky naplánuji a střídám různě široké knihy, hned toho stíhám více a taky mě to hodně baví.Tento měsíc asi hodím rekord v přečtených knihách a to mi dělá opravdu velkou radost... :-) Mezi další kousky se zařadil Napálený, čtvrtý díl Kronik železného druida, který opět nezklamal a byla to parádní jízda... Dále jsem přelouskala Ostrov strachu, ze kterého jsem strach rozhodně neměla. Ale víc si už přečtete v recenzi... A momentálně čtu Krvavé ostří, které mě opravdu baví. Konečně se dozvím, co se stalo před Skleněným trůnem a doplním si tak mezery :-)

Jinak zbytek týdne se nesl víceméně v klasickém duchu. Nejdřív práce a pak se flákat doma. CooBoo vyhodilo na net nový ediční plán, ze kterého mi málem vypadly oči z důlků, protože mě chtějí očividně zničit. To mě donutilo si projít všechny aktuální edičáky i ostatních nakladatelů a vypracovala jsem si nový seznam knih, které potřebuji nutně mít a dále knih, které by mě zajímaly. No řeknu vám, tohle je něco na zničení dobré nálady :-P A to jsem se chtěla tak strašně uskromnit... Nicméně jsem spoustu zajímavých knih přidala do fb skupiny novinky, všechno přidané přes alba fotek. Většinou na to zapomínám, abych to aktualizovala, nebo prostě nemám čas. Ale nyní tam najdete docela dost knih.

No nic, měla bych si jít konečně něco uvařit, protože na oběd se mi nechtělo, tak si udělám nějakou rychlovku. A vrátím se zpátky ke čtení, ať nezahálím :-) Když se mi bude chtít, možná zkusím dohnat i seriály, které jsem teď tak nějak nechávala ležet ladem skladem. A jaký jste měli týden vy? Máte nějaké zajímavé nové knihy?



A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. To jsou krásné přírůstky, hlavně Dědička.. :) Já dočítám Čáry života a v pátek jsem rozečetla i Hvězdy nad hlavou a teď jsem v půlce, jelikož čtu jen po večerech.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Čáry se taky chystám. Uvidím, kdy to čas dovolí...

      Vymazat
  2. Teda, máš docela velkou knihovničku :) Já mám bohužel jen jednu takovou, který ty máš pět. Jinak můj týden byl docela dobrý. Sice jsem byla nemocná, ale alespoň jsem měla víc času na čtení :)

    http://katiehoral.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne