MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

12 března, 2017

Shrnutí týdne #139

neděle, března 12, 2017 4 komentáře
Už se nám začíná dělat i krásně. Přes den vykukuje sluníčko zpoza mraků. Sice ještě není jaro a ani super teplo, ale člověka to hned nakopne. Já jsem jeden takovýhle lepší den využila a už jsem si uklidila a nachystala balkon na čtení. Maggie samozřejmě hned zabrala moje křeslo, takže se o něj asi budeme později prát...


Vzhledem ke všem těm ohlasům na seriál a knihy Cizinka jsem se nakonec odhodlala to také zkusit. První dva díly mi ležely na polici pár měsíců, tak jsem si řekla, proč si to nepřečíst a nezopakovat, než bude odvysílaná další řada seriálu? Cizinka se čte opravdu velice dobře, autorčin styl je více než poutavý. Sice už jsem občas měla všech těch kliček ztrpčujících životy ústřední dvojice, nebo jejich neustálého udobřování, po krk, ale nemůžu popřít, že mě učarovalo historické pozadí, tamnější život a tak dále. Vážku v jantaru mám rozečtenou a už mi zbývá necelých dvě stě stránek, takže to budu mít momentálně úspěšně za sebou (oba díly téměř 1700 stránek, uff). A budu se muset vrhnout na něco úplně jiného, vyměnit žánr... :-D


Abych si trochu odpočinula od knih, kde jsem docela nabrala tempo, odskočila jsem si i k nějakým těm filmům. Tentokrát jich bylo jen pět... Dnes se mi snad podaří kouknout i na Assassins' Creed. Jen doufám, že to nebude naprostý propadák. A dál nevím, nějaké pořádné hity se mi poněkud vyhýbají.

poster poster poster poster poster

V týdnu to bylo víceméně pohodové. Z práce jsem tak unavená a znechucená, že se snažím zvolnit tempo a je mi jedno, jestli se všechno stihne. Už si občas připadám jak robot bez duše. Prostě udělat co mám a vypnout... Potřebuji se trochu nadechnout a uvolnit. Naštěstí mě čeká jen příští týden, sice odpolední, ale to nějak překousnu a pak konečně dovolená, takže budu mít klid a čas na čtení. Už se moc těším... Měla bych si nachystat nějakou hromádku s pohodovým jednohubkovým čtením. To teď vážně potřebuji :-P

Jinak stále čekám na recenzák, který ne a ne přijít. Doufám, že se brzy dočkám, protože čekat měsíc mě už moc nebaví. Koukala jsem, co bych si případně koupila za nové kousky a světe div se, momentálně nic nepotřebuji. Jak jsem zjistila, zase mi pár knih v datumu vydání posunuli, takže tyhle starosti se odsunuly na později. Alespoň bude více času pokořit vlastní zásoby :-)

A to je opravdu vše, hezký zbytek neděle všem...


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Oba díly Cizinky jsem četla :) Čteí druhého už mi připadalo trochu dlouhé :) Pak to chce vážně změnit žánr :) A přeji ti ať si pak při dovolené pořádně odpočineš :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě strašně štve, že s blížící se maturitou mám čím dál tím méně času na učení. Přijedu domů ze školy, musím se učit na testy a večer jsem už tak unavená, že přečtu maximálně dvě stránky a už se mi zavírají oči. Těším se, až to budu mít za sebou a budu číst jako o závod! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja obvykle prectu tak max dvacet stranek a pak to na me prijde. U malo knih se mi stava, ze bych je byla schopna cist dele. Takze az budes pracovat, o tolik lepsi to nebude :-P

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne