MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

15 dubna, 2017


Recenzní kniha


Na Třetí stříbrnou bylo opravdu dlouhé čekání. Druhý díl jsem četla před dvěma lety a tak se mi spousta detailů vykouřila z hlavy. Postupně jsem si na některé vzpomněla, ale ne na všechny. Ale čtení bylo tak dobré, že jsem se do toho pustila ihned a bez větších obtíží a začetla se tak velice výborně. Autorka pár drobností připomenula, za což jsem jí vděčná, takže nebyl problém a kniha se dala bez problému číst samostatně.

Nejdřív musím obdivovat tu nádhernou stříbrnou obálku. Silber patří v tomto ohledu k mým nejvíc oblíbeným sériím (spolu s Drahokamy atd), protože přebaly jsou tak nádherné a vypracované do detailů. Nehledě i na samostatné stránky, kdy většina z nich je po okrajích taktéž zdobená. Prostě kochání pro oči nejednoho knihomila :-) A pak že člověk nemůže vybírat knihy podle vzhledu.

Co byste měli od knihy očekávat? Probírají se v ní především vztahy (první lásky, rodinné vztahy, mezi přáteli), problémy se snovou scénou a celkově život středoškoláků. Ten je zpestřen komplikacemi ze strany dvou cvoků, dovolím si to tak nazvat. Abych se přiznala, v této knize se mi nejvíc asi líbila Mia, Livina mladší sestra. Udržovala si svůj zdravý důvtip a především humor a to mě bavilo asi nejvíc. Škoda, že neměla více prostoru...

Po dočtení mám trochu pocit jakoby nedocházelo k žádnému extra velkému vývoji děje. Vše plyne tak nějak jednostranně a pořád stejně. Střídají se sny s běžnými dny a s tím, jak se hlavní postavy snaží zabránit zkáze. Ale tak nějak to celé odšupe a najednou je konec. Možná jsem nakonec očekávala něco víc, víc děje, víc napětí, víc detailů a kliček než se přiblíží cíl. 

Kniha se četla rychle a jednoduše. Šlo tedy spíše o takové oddechové čtení, kde nezažijete příliš mnoho zvratů, ale ani nudy. Všechno je vyváženo tak akorát. Dokonce se konečně dozvíme, kdo stojí za místním blogem plným odhalení těch největších tajemství místního obyvatelstva (překvapena jsem byla tak napůl). Jediné, co mi scházelo k naprostému nadšení, bylo to, že jsem se mnoho nedozvěděla o snech. V podstatě konec zůstává lehce otevřený, je tam zmínka o tom, že snové dveře zůstávají tajemstvím. Takže nevím jak vznikly, jak fungují a tak podobně. Což je škoda, protože to mě opravdu hodně zajímalo. Nějaké to vysvětlení...

Kniha mě bavila, četla jsem ji v podstatě jedním dechem. Mám sice pár výhrad, ale nic, co by kazilo tak moc celkový dojem nebo že bych litovala jejího přečtení. To rozhodně ne. Ale pokud bych si měla od autorky vybrat Silber nebo Drahokamy, tak druhá série byla pro mě atraktivnější. 
 

Podal mi ruku. Nejradši bych mu na ni plivla. Najednou byl můj vztek zpátky a já jsem ho uvítala jako bolestně postrádaného přítele.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Třetí stříbrná kniha snů
Das dritte Buch der Träume
Silber
3
Kerstin Gier
Tereza Pecková-Pecáková
Fantasy
2015 originál /2017 překlad
392
CooBoo
978-80-7544-307-6

Anotace Databazeknih.cz:
Je březen, jaro v Londýně je za dveřmi a Liv Silberová stojí před třemi zásadními problémy.
Zaprvé: Lhala Henrymu.
Zadruhé: Ta záležitost se sny je čím dál nebezpečnější. Artur přišel na kloub tajemstvím snového světa, díky nimž může páchat neskutečné zlo. Musí ho bezpodmínečně zastavit.
Zatřetí: Livina matka Anna a Graysonův otec Ernest se chtějí v červenci vzít. A zlá Okrb, Graysonova babička, má na svatbu velké plány, každopádně však jiné než nevěsta. Liv má zkrátka plné ruce práce s tím, aby odvrátila všechny hrozící katastrofy...
Spektakulární závěr snové trilogie! A konečně zjistíte, kdo je Secrecy!

Odkazy: dobre-knihy.cz

Mrkla jsem na Henryho. Panika v jeho očích to o moc nevylepšila. Henry nikdy neměl strach.

Ukázka z knihy




Kde koupit knihu

 
http://www.paseka.cz/fayeova-lyndsay-lovci-vran/produkt-4227/    


Informace o autorce

foto: Kölner Stadt-Anzeiger

Databazeknih.cz: Kerstin Gierová (1966) začala s psaním románů pro ženy v době, kdy zůstala jako diplomovaná pedagožka víceméně bez práce. A měla úspěch: hned její prvotina Männer und andere Katastrophen byla zfilmována a rovněž její další romány se těší velké oblibě a získaly řadu cen.
 
Kerstin Gierová žije jako autorka na volné noze s manželem, synem, dvěma kočkami a třemi slepicemi na vesnici nedaleko Kolína nad Rýnem.
 
Studovala germanistiku, hudební vědu a anglistiku, nakonec však má diplom z psychologie komunikace. V roce 1995 začala psát romány pro ženy, které jsou v Německu velmi úspěšné. Do světa však prorazila teprve svou trilogií Drahokamy o lásce a cestování časem. Knihy již byly přeloženy do celé řady jazyků a chystá se i film na jejich motivy. Bydlí se svým mužem a synem v malé vesničce poblíž Bergisch Gladbachu.


Za recenzní knihu děkuji knihkupectví Dobré knihy.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Knižku mám doma a už dlhšie ju mám rozčítanú, ale ešte som sa nedokopala k tomu, aby som v nej pokračovala. Síce je to stále Kerstin a je tam aj jej typický super humor, ale akosi sa neviem preniesť cez to, že Liv chodí s Henrym. Pre mňa je to taká nevýrazná postava. Ale tá obálka je vážne super a určite príbeh dočítam, ale na Drahokamy to veru nemá.

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne