MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 srpna, 2017

Ahoj při dalším nedělním shrnutí. Začnu tentokrát pondělním článkem, kterým jsem vám oznámila již páté narozeniny blogu. K jeho oslavě jsem spustila takovou malou soutěž, kde můžete vyhrát knihomolský balíček. Jeho podrobnosti najdete v článku, nicméně, jelikož jste na mě tak milí a necháváte mi krásné vzkazy a vyplněným dotazníkem mi děláte nesmírnou radost, asi do balíčku něco malého přidám :-D

Ve středu jsem konečně dočetla Utajené Orákulum. Ze začátku jsem četla hodně pomalu, protože mám zase trochu lenivější období, ale pak se to tak nějak rozjelo, že jsem se ani nenadála a měla to za sebou. Recenzi si tedy můžete přečíst v článku a já se už pustila do další knihy. Jelikož jsem delší dobu neudělala nějaké to kolečko na recenzáky, zařídila jsem si hned hromádku. To mě aspoň donutí něco dělat a hlavně pohnout s mojí mizernou výzvou. Jako první mi dorazila Žena obchodníka s kořením, kterou mám jako e-knihu ve čtečce. Sice to není nic úžasného, z čeho bych měla hurá pocit, ale jde o dobový příběh ze 17. století, tím pádem se to v mém případě čte samo a opravdu mě to baví... :-)


Aby na blogu nevznikaly jen čistě knižní články, sepsala jsem pár řádků ohledně knižních obalů, která mám doma. Minule jsem se zaměřila na čtecí polštář, který jsem si nechala udělat, takže tentokrát z podobného soudku. Někteří určitě znají, pár lidí i psalo, že obaly mají taky. Pro někoho to může být novinka... Takže pokud vás to přece jen zajímá, můžete se podívat na článek...


Včera jsem vydala další článek s knihami, které byly zfilmovány. V pořadí jde už o třetí díl a zatím se uvidí, kolik toho dál sepíšu. Mám celý seznam takovýchto projektů, ale až podle vašeho zájmu se rozhodnu, kolik času tomu věnuji. Občas díky tomu sama narazím na zajímavosti a přidávám si tak knihy i filmy na vlastní seznam. A co vy? Už jste na něco narazili i vy? :-)

Konečně se mi podařilo sehnat i poslední díl série Strážci času, takže se do ní můžu vesele pustit :-) Objevila jsem je v jednom antikvariátu. Jsem moc ráda, že se na mě usmálo štěstí, protože u některých knih sehnat chybějící díly je naprosto nemožné. Ale nevzdávám se :-)


Víkend jsem strávila odpočinkem, čtením knihy a koukáním na seriál. Zkouším Panství Downton Abbey. Před několik měsící jsem si pustila první díl a tak nějak jsem od toho upustila. Neudělalo to na mě bůhví jaký dojem. Nicméně jsem si řekla, že tomu ještě dám šanci a pustila se do toho znovu. Nakonec se ukázalo, že je to docela dobré a začalo mě to bavit. Moc takovýchto seriálů neznám, hlavně z 19. či 20. století... Samozřejmě nesedím pořád jen na zadku. Taky jsem si poklidila a zasadila jsem si pár výhonků sukulentu, nebo co to je, co mi dala mamka. Mělo by to časem zaplnit celý květináč takovými květy, tak snad se to uchytí. Květiny mě totiž nemají moc v lásce a raději uschnou, než aby mi rostly :-/ Ale co, nebudu to dál protahovat. Jdu si nachystat zeleninový salát na večeři a pokračovat v další činnosti. Vám přeji hezký zbytek neděle a zatím hoj :-D


Přírůstky

  • Klíč
  • Žena obchodníka s kořením

A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne