MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 prosince, 2017


Recenzní kniha


Ihned po dočtení prvního dílu jsem se pustila do pokračování. Byla jsem celkem dobře postrčená k tomu, abych dlouho neváhala a vrhla se do zjišťování, co bude následovat... V první knize se rozjelo hned několik 'šachových partií' v různých situacích, takže bylo jasné, že se některé tyto momenty určitě vyhrotí v něco většího.

Děj pokračuje dále a neváhá nám podstrkovat další a další příběhy ze života jedné rodiny, je to taková sonda dějinami po několik generací. Čas běží kvapem a postav neustále přibývá. Něco se však změnilo. I když se tu stále hodně hraje na romantickou strunu, a stále se objevují stejné či podobné prvky, dochází i k několika odlišnostem. Projevuje se sám život a tak jak nové postavy přichází, musí zákonitě i nějaké odejít. Tím chci říct, že autorka trochu přitvrdila a s někým je potřeba se i rozloučit. Konečně to celé tedy působí takovým opravdovějším a reálnějším dojmem a možná i trošku temnějším.

Mimo to se začínají hromadit i velká tajemství, některá opravdu temná. Tak moc, že mě tento díl utvrdil v tom, že je mnohem lepší než ten předchozí. Kniha se stále četla opravdu výborně, ale konečně nastal i nějaký ten zvrat, u kterého už jsem si nebyla jistá koncem. Takže ano, konečně jsem se dočkala i nějakého překvapení. Vztahy v rodině nejsou vždycky ideální a dochází i k několika rozepřím. Navíc vyplouvají na povrch i dávné křivdy a tak se není čemu divit, když se objeví velké komplikace.

Co se musí opravdu nechat, tak to neuvěřitelné množství postav, které se neustále rozrůstá (možná by nebylo na škodu do knih vložit rodokmen a s každým novým dílem ho ještě doplnit...). Každá z nich má svůj význam a někdy nevycházím z údivu, jak mohou být propojené. Líbí se mi i to, jak se postupně a nenápadně mění historické pozadí. V knize je několikrát zmiňováno, jak se venkovní svět proměnil. Ale zatím toho nejsme moc svědky, protože většinu doby trávíme na hradě, kde je vše od okolí odtržené. Na spoustu postav to má potom velký vliv, protože pokud každý vyrůstá jinde, je jasné, že se svými názory budou hodně lišit.

I když se tu stále opakují některé, řekněme, seznamovací rituály (romantické dušičky budou plesat), jsem s knihou opravdu spokojená. Celá tato obří 'kronika' se pěkně rozvíjí a vtahuje do děje stále víc a víc. Pořád bych mohla mít výhrady, ale už rozhodně méně, než u prvního dílu. Proto jsem neuvěřitelně zvědavá, jaké bude další pokračování a doufám, že to nebude dlouho trvat. Snad budou i nadále ustupovat předvídatelné prvky a další knihy budou více temnější a napínavější, jako tato...

Když se konečně objevil, překvapilo ji, jak unaveně vypadá. Ačkoli venku zřetelně slyšela i jeho smích, teď nebyla na jeho tváři po smíchu ani stopa.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Pán hor II.
Pán hor II.
Pán hor
2
Hana Marie Körnerová
-
Historický román
2017 originál 
456
Baronet
978-80-269-0737-4

Anotace Databazeknih.cz:
Sebastian se po politickém skandálu způsobeném sestřenkou Eugénií vrací z Benátek zpět do Francie. Tam se mu brzy po příjezdu narodí první syn Christian. Sebastian stejně jako jeho otec Edmond vystupuje po pádu císařství ze státních služeb. Ale není mu dovoleno užívat si štěstí a klidného rodinného života. Stává se dědicem svého otce, prvním mužem v kraji a zároveň nositelem nenáviděné přezdívky Pán hor.
 
Odkazy: baronet.cz

Ve chvíli, kdy to nejméně čekala, popadl ji oběma rukama v pase a zvedl do výšky, aby jí demonstroval svou obrovskou sílu.

Ukázka z knihy


Kde koupit knihu

Baronet v žánru Romány pro ženy
 
http://www.paseka.cz/fayeova-lyndsay-lovci-vran/produkt-4227/  

Informace o autorce

foto: MiTEL TV

Databazeknih.cz: Hana Marie Körnerová, narozená 1954 v Litoměřicích. Psala od dětství tzv. do šuplíku, první román Pán hor vyšel až v roce 1993. Patnáct let pracovala ve zdravotnictví a znalost prostředí zúročila v románu Prosím vás, sestřičko, s nímž uspěla v jedné z prvních literárních soutěží Knižního klubu. Oblíbenou kulisou pro řadu jejích historicko - dobrodružných románů je Francie osmnáctého a devatenáctého století. Posledních patnáct let žije autorka trvale v Podkrkonoší.

Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Baronet.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne