MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 ledna, 2014


Ze začátku byla kniha pomalá, autorka se asi teprve rozehřívala. Chvili mi trvalo, než jsem se vyznala v těch všech názvech a jménech. Ale postupem si mě kniha získala. Moc se mi líbila. Přečetla jsem ji docela rychle. Čekala jsem typickou fantasy, kde se popisuje více ras, jejich vztahy, případně potyčky. Hodně cestování, dobrodružství, závodů s časem apod :-) Tohle bylo sice napínavé ale zároveň i oddychové. Celý děj se v podstatě až na malou chvíli odehrával ve stejném městě, v paláci a jeho okolí. Byla to pro mě netypická forma draků, kteří mají lidskou podobu. Já mám knihy s draky moc ráda, ale něco takového jsem doteď neznala :-D
 
Už se těším na další díl. Ten má vyjít údajně až v roce 2015. Takže k nám se pravděpodobně dostane až tak 2016 :-(



Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Příběh draků
Seraphina
Serafína
1
Rachel Hartman
Drahomíra Michnová
Fantasy
2012 originál / 2013 překlad
352
Fragment
978-80-253-1896-6

Anotace Databazeknih.cz:
V zemi zvané Gored žijí již po čtyři desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha?




Ukázka z knihy


Náhled knihy z nakladatelství fragment


Informace o autorce

foto: The Childrens Book Review

Fragment.cz: Rachel Hartmanová se narodila v Kentucky, žila však na řadě různých míst včetně Chicaga, Filadelfie, St. Louis, Anglie a Japonska. Má bakalářský titul z literární komparatistiky, myslí si ale, že by měla mít spíš titul z literární srandistiky, protože její bakalářská práce se jmenovala "Paradox a parodie v Donu Quijotovi a Lúkianových satirách". Ve vysokoškolském studiu dále nepokračovala a raději šla kreslit komiksy. Nyní žije ve Vancouveru se svou rodinou, chrtem a také mluvící žábou a mlokem (kteří bojují proti zombiím - vážně. Na americkém středozápadě je zombií spousta). Její webovou stránku najdete na adrese www.rachelhartmanbooks.com.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne