MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

05 září, 2015


Recenzní e-kniha


Tato kniha je příběhem druida žijícího už několik století. Téměř celou dobu utíká před mocným nepřítelem a snaží se přežít. Vše mu samozřejmě komplikuje fakt, že jeho nepřítel je jeden z irských bohů. Další bohové se mu staví do cesty, buď aby mu pomohli, nebo uškodili.

Kniha je zajímavým pojetím především irské mytologie, i když se v ní vyskytuje pár zmínek o jiných bozích a nadpřirozených bytostech. Tuto tématiku mám samozřejmě ráda, navíc jí tu nebylo tolik, aby to bylo moc přehnané. Nebylo to přeplněné mystičností tak jako jiné knihy. Jen pár detailů, jinak je to zaměřeno spíše na děj a samotný příběh, na reálnou část života hlavního hrdiny a ne na samé kouzla a magii.

Nejvíce komplikovanou věcí byly jména. Jelikož jde, jak už jsem říkala, hlavně o irskou mytologii, irské bohy a podobně, postavy nesou tedy irská jména. A ty nebylo vždycky zrovna lehké přečíst. Na začátku knihy je sice seznam jmen, kde je i výslovnost, ale nebylo v mých silách si to všechno zapamatovat, takže nakonec jsem to četla po svém :-)

Co se týče samotného příběhu, ten se mi moc líbil. Byl krásně propracovaný, s prvky humoru, a ne zrovna málo. Trošičku akce a napětí. A určitě to bylo zkombinováno ve správné míře, já byla rozhodně spokojená.

Takže kniha jako taková se mi líbila, potěšila mě, pobavila, rozhodně mě vůbec nenudila. Kdybych nemusela věčně trčet v práci, měla bych ji přečtenou maximálně do dvou dnů, protože se četla plynule a rychle. Prostě spokojenost obrovská. Jednu hvězdičku musím strhnout za ty jména a taky za to, že při soubojích to mohlo být trošku napínavější. Ale nic mi nebrání v tom, jít do dalšího dílu...
 

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Prohnaný 
Hounded
Kroniky železného druida
1
Kevin Hearne
Roman Tilcer
Fantasy
2011 originál /2012 překlad
272
Laser Books
978-80-7193-352-6

Anotace Palmknihy:
Atticus O'Sullivan, poslední druid, si poklidně žije v Arizoně, provozuje okultní knihkupectví a ve volném čase na sebe bere zvířecí podobu a vyráží na lov se svým irským vlkodavem. Sousedé a zákazníci ho znají jako pěkného potetovaného jednadvacetiletého Ira – ale ve skutečnosti nemá jednadvacet let, ale jednadvacet století. Nemluvě o tom, že čerpá sílu ze země, oplývá břitkým rozumem a nosí ještě břitčí meč známý jako Fragarach neboli Odpovídač.
 Po tom však touží jeden pořádně naštvaný keltský bůh, který prohání Attika po celá staletí. Nyní ho konečně vystopoval a Atticus bude potřebovat všechnu svoji sílu a k tomu pomoc svůdné bohyně smrti, upířího a vlkodlačího právníka, sexy barmanky a trochu toho starého dobrého irského štěstí, aby se mu podařilo nakopat pár keltských zadků a zachránit si krk.

Odkazy: palmknihy

 

Ukázka z knihy

https://www.palmknihy.cz/downloadable/download/linkSample/link_id/13146/ https://www.palmknihy.cz/downloadable/download/linkSample/link_id/13147/


Kde koupit knihu


Informace o autorovi

foto: Unbound Worlds

Databazeknih.cz: Kevin Hearne - Americký spisovatel fantasy, narozen 9. prosince 1970 v arizonském Flagstaffu. Už odmala ho zajímaly superhrdinské komiksy a své sehrály i Hvězdné války, na střední k tomu přibyla ještě rocková muzika, což vytvořilo smrtící kombinaci. Během studií pedagogiky pracoval ve vysokoškolských novinách a začal se věnovat psaní, i když tehdy rozepsaný román zůstal jako několik následujících nedokončen. Po studiích se řadu let věnoval výuce středoškolské angličtiny, krátce v Kalifornii a po celých patnáct let i po návratu do Arizony. Dnes žije v arizonském Tempe a dál sbírá komiksy.

Překladatel


foto: Host (Tilcer, Roman)

XB-1: Roman Tilcer přeložil řadu povídek pro časopisy XB-1 a Pevnost a několik různých antologií. Pro nakladatelství Argo, Host a MOBA příležitostně překládá i světovou a detektivní literaturu. V minulém roce přispěl na web časopisu XB-1 řadou rozhovorů z cyklu Tváře překladu, což je rovněž název jím založené facebookové skupiny nejen pro překladatele. Během uplynulých deseti let se vypracoval mezi vážené překladatele fantastického žánru. Celý rozhovor...

Za recenzní e-knihu děkuji knihkupectví Palmknihy.


Knižní téma | Iron Druid Chronicles (Kroniky železného druida) • pinterest

https://cz.pinterest.com/luculi/book-theme-iron-druid-chronicles/


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne