MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 listopadu, 2016

Recenze: Vánoce

úterý, listopadu 22, 2016 4 komentáře
Ano, vidíte dobře. Je tu další recenze na omalovánky Johanny Basford, které jsem si nedávno pořídila. Ne, mám jich málo. Jen pět. Takže práce do důchodu zajištěna :-)

Trošku opakování z minula...

Autorkou je Johanna Basford. Omalovánky vydává nakladatelství Grada, které vydalo tyto omalovánky už i v dalších vylepšených vydáních. Tajná zahrada vyšla i ve speciální art edici, kdy si můžete každý obrázek ze sešitu vytrhnout... V originále jsou obálky v barvě zlata nebo dokonce zdobené pozlaceným hliníkem, u nás je však každý sešit označen jinou barvou, Tajná zahrada červeně, Čarovný les zeleně, Ztracený oceán modře a Magická džungle růžově. Všechny knihy mají okolo 70 až 90 stránek ve formátu 25x25cm.

 

A teď můj názor

Nakonec jsem neodolala a podlehla jsem dalším omalovánkám Johanny Basford. Tentokrát jsou na téma Vánoc. Ty jsem očekávala velmi dlouho. Už když byly vydané první omalovánky, Tajná zahrada, napadlo mě, jak by bylo fajn malovat sváteční obrázky. Stalo se tak, sice po nějaké době, ale i tak k mojí velké radosti.

Všechny stránky jsou speciálně upravené tak, aby se ze sešitu daly lehce vytrhnout. Můžete si je pak zakládat či zarámovat. Žádná stránka totiž není oboustranná. Sice vždy na druhé straně jsou nějaké dekorační obrázky, ale jsou světle šedé, takže působí dojmem, jako by šlo o zadní stranu podobnou hracím kartám nebo tak něco. Tím pádem je nepočítám jako obrázky striktně určené k vymalování.

Celé omalovánky působí novým dojmem, protože je v nich několik odlišností a nejsou vedeny stereotypně jako ty předchozí. Tentokrát na začátku nenajdete seznam ukrytých předmětů. Na rozdíl od předchozích je to výjimka z pravidla a taky zároveň něco nového. Nepůsobí to alespoň tak předvídatelně. Vzadu nenajdete náhledy obrázků z celých omalovánek. Největším rozdílem je však počet obrázků k vymalování. Téměř o polovinu méně (pokud nepočítáme šedé stránky)...









Omalovánky se mi velice líbí, i když už by to chtělo nějakou změnu z té jednotvárnosti. Na první pohled je poznat Johannina práce. Všechny její 'knihy' jsou si nesmírně podobné... A tak vám může připadat, že pořád děláte to stejné. S její prací jsem nadmíru spokojená, ale možná je na čase se pustit i do něčeho jiného...




Tak co, líbí se vám? A co vy, věnujete se nějakým relaxačním omalovánkám? A jak vás to baví?

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Vánoce
Johanna's Christmas
-
-
Johanna Basford
-
Omalovánky
2016 originál /2016 překlad
80
Grada
978-80-271-0188-7

Anotace Databazeknih.cz:
Johanna Basfordová je autorkou Tajné zahrady, Čarovného lesa, Ztraceného oceánu a Magické džungle. Jejích omalovánek se ve světě prodalo víc než 20 milionů a s radostí je kupují milovníci a milovnice omalovánek v celé řadě zemí.

Odkazy: databazeknih.cz, goodreads.com, cbdb.cz




Informace o autorce

Johanna Basford 
Johanna Basford
instagram
 

Nástěnka na pinterestu, kterou jsem založila...



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Vypadají nádherně :) Na nové omalovánky není nikdy pozdě, i když mám dojem, že jakmile od ní vyjdou další, nebude dlouho trvat a také si je pořídíš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tentokrat uz ne, tohle byly posledni... neco jineho by bylo, kdybych to mela na recenzi...

      Vymazat
  2. Tyhle vánoční mě strašně lákají, ale času je tak málo... nechce se mi vyhazovat peníze. Možná ale nakonec neodolám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no prave, ja uz dalsi neplanuji, protoze toho casu opravdu moc neni

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne